SON DAKİKA
SON DEPREMLER

13 İle 70 Milyon Euro

A- A+ PAYLAŞ

Büyük bölümü Avrupa Birliği'nin (AB) hibe desteğiyle finanse edilecek 13 ile yönelik kalkınma projelerine toplam 90 milyon 670 bin euro harcanacak.

Devlet Planlama Teşkilatı’ndan (DPT) yapılan açıklamaya göre, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars, Kayseri, Sivas, Yozgat, Karaman, Konya Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayan projelere yapılacak toplam harcamanın 70 milyon eurosu AB hibesi ile 20 milyon 670 eurosu ise Türkiye tarafından karşılanacak.

Söz konusu programla bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, merkezi ve bölgesel düzeyde kurumsal kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Açıklamaya göre, AB desteğiyle yürütülen programla yerel kalkınmayı hızlandıracak, yerel kaynakları ve girişimleri destekleyecek özel projeler yaşama geçirilecek.

Bu kapsamda yürütülecek "Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı" ile özellikle kırsal kesimin ihtiyaç ve potansiyeline yanıt verecek insan kaynakları başta yerel kaynakları destekleyecek özel projeler yaşama geçirilecek. "KOBİ Hibe Programı"nda ise hedef bölgelerdeki KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi öngörülüyor. "Küçük Ölçekli Altyapı Hibe Programı" ile de bölge halkı ve yerel işletmelerin gerekli alt yapıya kavuşturulması için çalışılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız