SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"13 Kişiyi Bulamamıştık!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:24:57
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı, Malatya eski Milletvekillerinden Turgut Özal’ı, İstanbul’daki Malatyalı hemşerileri bir programla andı. 

İstanbul Esenler Kültür Merkezi’nde MASTÖB tarafından düzenlenen konferansta, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yakın çalışma arkadaşları, Eski Bakanlardan Metin Emiroğlu ve Vehbi Dinçerler ile Eski İstanbul Milletvekili Nuri Gökalp ve Özal’ın Başdanışmanı Engin Güner ile Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Çelik, Özal’ı anlattılar.

Milli Eğitim eski Bakanı Vehbi Dinçerler, Özal’la yıllarca çalıştıklarını belirterek, “Rahmetli Özal önemli bir yol açtı. Büyük işler yaptı, bunlar tartışılmaz. Ancak rahmetli Çankaya’ya çıkınca halefini iyi seçemedi. Yıldırım Akbulut’u seçtirdi, sonra Mesut Yılmaz geldi, birbirine vurdurdu. Sonra da hep birlikte ANAP’ı bitirdik. Ben o zaman çok ısrar ettim, Sayın Cumhurbaşkanım gelin bir Malatyalı Başbakan daha seçelim dedim, ısrar ettim. O ısrar ettiğim isim tabi ki yanımdaki Sayın Emiroğlu değil. O isim Hüsnü Doğan’dı. Eğer Hüsnü Doğan Başbakan olsaydı Malatya’nın bir değil 3 Başbakanı olacaktı. Ama kabul ettiremedim. Ama unutmayın Malatyalılar, Türkiye’ye bir Malatyalı Cumhurbaşkanı daha gereklidir. O Başbakan da Malatya’dan çıkmalıdır” deyince salondan büyük alkış aldı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu da, Rahmetli Özal’ın isteğiyle Malatya’ya geldiğinde partiyi kuracak 13 isim bulamadığını belirterek “Sayın Nurettin Soykan bize çok yardım etti. 1983’de Özal’ı anlamadılar, anlatmakta zorlandık. 13 Kişi bulamadığımızdan partiyi uzun süre kuramamıştık. Gittiğim her kesim teklifimizi kabul etmedi” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız