SON DAKİKA
SON DEPREMLER

13 Milyonluk Yardım Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, göreve geldikleri yıldan itibaren bugüne kadar 13 Milyon 73 Bin TL sağlık ve sosyal yardım yaptıklarını söyledi. Çakır, bu yardımların 3 Milyon 937 bin TL'lik kısmının 2011 yılı içerisinde sağlandını da sözlerine ekledi. 
 
Belediye Başkan Ahmet Çakır, "Sağlık ve Sosyal İşleri Müdürlüklerimizde vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetleri verilmekte aynı zamanda ilaçları da ücretsiz olarak karşılanmaktadır. Esenlik Şirketine ait marketlerimize bıraktığımız ilaç toplama kutularına vatandaşlarımız evlerinde kullanmadıkları ilaçları bırakıyorlar. Sağlık Müdürlüğümüz ekipleri tarafından tasnifi yapılan ilaçlar doktor kontrolünde ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara verilmektedir. Sosyal Yardımlarımız herhangi bir geliri olmayan, çalışamayacak durumdaki vatandaşlarımıza yapılmaktadır. Bize müracaat eden vatandaşların durumları değerlendiriliyor. Vatandaşlarımızın ekonomik durumu ve aile fert sayısına göre yardımlarımız aylık, üç aylık ve defaten oluyor. Sosyal Yardımlarımız gıda, ekmek ve nakdi yardım olarak vatandaşlarımıza verilmektedir” dedi.
 
Malatya Belediyesi tarafından yardımlarla ilgili yapılan açıklama şöyle ; 
 
"2011 yılı içerisinde, 3 bin 490 kişiye poliklinik hizmeti, 741 kişiye de müşahade hizmeti verilmiştir. Ayrıca 3 bin 954 kişinin diş muayenesi yapılıp, diş çekimi ücretsiz olarak gerçekleştirilmiştir. Toplamda 8 bin 185 vatandaşımıza poliklinik hizmeti verilmiş olup, bu hizmetlerin maddi değeri de 409 bin liradır. 2011 yılında 61 bin 436 lira değerindeki 27.404 kalem ilaç vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bunun yanında Turgut Özal Tıp Merkezi, huzurevi ve cezaevi gibi kurumlarımıza da vatandaşlarımızın bağışlamış olduğu 15.784 kutu ilaç gönderilmiş olup bunun da maddi değeri 181 bin 518 liradır. 2011 yılı içerisindeki Sağlık yardımlarımızın genel toplamı 652 bin 204 liradır.
 
3 milyon 285 bin liralık sosyal yardım…
 
2011 yılı içerisinde 1 milyon 647 bin lira değerinde gıda, 973 bin 882 lira değerinde ekmek yardımı, 116 aileye de 61 bin 890 liralık nakdi yardım yapılmıştır. Asker aile yardımlarımızda toplam 601 bin liradır. Ayrıca evlilik hazırlığı yapan çiftlerimize de toplam 630 lira nikah yardımı yapılmıştır. Sosyal yardımların genel toplamı da 3 milyon 285 bin liradır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız