SON DAKİKA
SON DEPREMLER

13. Turgut Özal Güreşleri Hafta Sonunda

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Geleneksel olarak düzenlenen Turgut Özal Karakucak Güreşleri’nin 13 üncüsü 24 Eylül Cumartesi günü Yıldızlar Kategorisinde İnönü Stadyumunda yapılacak müsabakalarla başlayacak. 25 Eylül Pazar günü ise Büyükler ve Başpehlivanlık müsabakaları düzenlenecek.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından güreşler ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Güreşlere katılan sporcuların Cumartesi ve Pazar günleri 08.00 – 09.00 saatleri arasında tartıya girecekleri ve tartılardan sonra güreşlerin başlayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, Yıldızlar kategorisinde yapılacak müsabakalara sadece 1988 ve daha küçük doğumlu Malatyalı sporcuların katılacağı belirtilerek, Yıldızlar kategorisine Malatyalı güreşçilerin büyük ilgi gösterdikleri ifade edildi. Açıklamada, Yıldızlar kategorisine büyük ilgi gösterilmesi ve ayrıca Büyükler Kategorisine de 35 ilden yaklaşık 500 güreşçinin beklenmesi nedeniyle Yıldızlar Kategorisinde yapılacak olan Müsabakaların 24 Eylül Cumartesi gününe alındığı bildirildi.

Öte yandan Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre Yıldızlar Kategorisinde dereceye girenlerden 1’ ncilere 250 YTL, 2’ ncilere 150 YTL, 3’ ncülere de 100 YTL verilecek. Ayrıca dereceye giren takım antrenörlerine de kupa verilecek.

Yapılan açıklamada, 13’ncü Turgut Özal Karakucak Güreşleri’nde, Büyükler kategorisinde 7 siklet + başpehlivanlık güreş müsabakalarının ise önceden planlandığı gibi 25 Eylül Pazar günü yapılacağı ifade edilerek, “Büyükler kategorisinde 55 – 60 - 65 – 70 – 75 ve 80 kilolarında dereceye girenlerinden; 1’nciye 600, 2’nciye 400, 3’ncüye 250 YTL; 90 kilogramda dereceye girenlerden; 1’nciye 750, 2’nciye 400, 3’ncüye de 250 YTL ödül verilecek.

En büyük ödülü Başpehlivanın alacağı yarışmalarda, Başpehlivana 1 milyar, ikinciye 650 milyon, üçüncüye ise 500 milyon lira ödül verilecek” denildi.

Açıklamada ayrıca, 13. Turgut Özal Karakucak Güreşlerine Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sporcularımızdan; 60 Kg. da Avrupa ve Dünya Şampiyonu Arif Kumla, 100 Kg. da Dünya Şampiyonu Taşkın Özkale, 74 Kg. da Avrupa ve Dünya Şampiyonu Fahrettin Özata, 62 kg. da Avrupa Şampiyonu Metin Kaplan, 60 Kg. da Gençler Dünya Şampiyonu Ersin Burak Çetin ile Eski Milli Takım Antrenörü ve Akdeniz Oyunları Şampiyonu Erdoğan Koçak’ın katılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız