SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"13 Yıldır Neredeydiniz?!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:01:15
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’nin 7 Haziran öncesi açıkladığı seçim bildirgesinin diğer partiler tarafından da örnek alındığını belirterek “Artık kim iktidar olursa olsun asgari ücret artacak, taşeron sistemi ortadan kalkacak.Kaynak nerede diyorlardı. Şimdi bizim vaatlerimizi kendileri açıklıyorlar. 13 Yıldır neredeydiniz?”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Veli Ağbaba, beraberin de partinin 2. sıra milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ile birlikte Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti. Şube yöneticileriyle uzun süre görüşen Ağbaba ve beraberindekiler fabrikayı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

ASLANOĞLU VE AĞBABA’YA TEŞEKKÜR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Şeker İş Sendikası Malatya Şube  Başkanı  Nuri Murat, “Şeker Fabrikası ne zaman sıkıntılı bir süreç yaşarsa, ne zaman başımız dara düşerse gerek CHP İl Örgütü, gerek geçmişte Mevlüt  Aslanoğlu, bu dönem Veli Ağbaba sürekli bizlerle birlikte oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.Şeker Fabrikası 2015-2016 kampanyası 28 Eylül itibariyle resmen başladı. 6 bölgeden pancar alıyoruz. Malatya Şeker Fabrikası kapandı, kapanacak denildi ama gururla söylüyoruz, fabrikamız Türkiye’nin en iyi fabrikalarından biri oldu.”dedi.

MALATYA’NIN ÖNEMLİ DEĞERİ

CHP 2. Sıra Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ise yaptığı konuşmada “Şeker Fabrikaları Cumhuriyetimizle beraber kurulmuş fabrikalar. Önemli değerlerimizden biri. Malatya Şeker Fabrikası kapatılmayla karşı karşıya kaldı. Fabrikayı ayakta tutan işçilerimize teşekkür ediyoruz.Şeker Fabrikası Malatya’nın bir değeri. İnşallah daha iyi noktalara gelir. Meclise gidersek fabrikamızın yanında olacağız. “ifadelerini kullandı.

BİZ DE 10 KAT FAZLA

“Küresel sermaye, Türkiye’deki şeker fabrikalarını da etkiliyor. Dünya’nın pek çok yerinde yasaklanan yapay tatlandırıcılar, bizde Dünya’daki oranın 10 katına yakın fazla kullanılıyor. Bu da bizim pancar üreticilerimizin yok olması demek.”  İfadeleriyle konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Şeker Fabrikaları her şeye rağmen direniyor. Bu mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız. Şeker Fabrikaları sadece çalışan işçileri değil, çok sayıda sektörü etkiliyor. Maalesef Türkiye’nin pek çok kurumunda çok  farklı işçi türü var. 4-c, 4-b, geçici, taşeron işçi var.Şeker Fabrikalarında insanlar 6 ay çalışıyor. İhtiyaç olmasına rağmen bu insanların kadroya alınmaması haksızlık.” Dedi.

KAYNAK NEREDE DİYORLARDI

Önemli pek çok sorunun çözümünü 7 Haziran seçimleri öncesinde seçim bildirgesinde açıkladıklarını kaydeden Ağbaba; “ Kaynak nerede diyorlardı. Şimdi bizim vaatlerimizi kendileri açıklıyorlar. 13 Yıldır neredeydiniz diye sormak gerekiyor. Bildirgemizde ortaya koyduğumuz politikalar, CHP’nin Türkiye’ye yaptığı iyiliklerdir. Artık kim iktidar olursa olsun asgari ücret artacak. Kim iktidar olursa olsun taşeron sistemi ortadan kalkacak”şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız