SON DAKİKA
SON DEPREMLER

13 Yıllık İktidarın Sonu!

A- A+ PAYLAŞ
Yıldırım'ın kulüp başkanlığı yaptığı Fenerbahçe'de üyeliği de tehlikede...
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübünden de ihraç edilme tehlikesiyle karşı karşıya.
 
Fenerbahçe Kulübü Tüzüğü'nün ''Disiplin Cezaları'' konulu ilgili maddesine göre Aziz Yıldırım, yargılama süreci sonunda hüküm giyerse, 13 yıldır başkanlığını yaptığı kulüpte üyeliği sona erecek.
 
Kulüp tüzüğünün, Disiplin Cezaları konulu 65. maddesinde şu ifadeler yer alıyor:
 
''Kulüp veya üyelerle ilişkili olmak koşuluyla, Türk Ceza Kanunu'nun suç saydığı fiilleri ifa edenler ile tüzük, yönetmelik ve kulübün organlarınca alınan kararlara ve tespit edilen yöntem ve kurallara kasten uymayanlar veya bunları ihlal edenler. Kendilerine verilmiş olan görevleri yapmayan, savsaklayan veya görevin gerektirdiği dürüstlük kurallarına uymayanlar. Basın ve yayın yoluyla kulübün, üyelerin veya başkan ve yöneticilerin veya sporcuların veya spor adamlarının manevi şahsiyetini tahkir edenler. Sövenler veya hakaret edenler veya basın-yayın yoluyla veya söz, yazı, bildiri veya beyanat suretiyle kulübü küçük düşürenler. Kulüp düzenine uymayanlar veya kulübe sadakat göstermeyenler hakkında, durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre bu tüzükte yazılı disiplin cezaları, yetkili disiplin organları eliyle uygulanır.''
 
Fenerbahçe Kulübü Tüzüğü'ne göre, görev ifasında ve davranışlarında kusurlu hareket ettiği belirlenen kişiler için kınama cezası uygulanacağı kaydedilirken, geçici ihraç ve ihraç cezalarının gerekçeleri ise şöyle belirlendi:
 
A)GEÇİCİ İHRACI GEREKTİREN FİİLLER:
 
a)Tüzük ve yönetmelik hükümleri ile yetkili kurullarca alınan kararlara kasten uyulmaması veya bu kararların yerine getirilmemesi veya savsaklanması veya ihlal edilmesi,
 
b)Kulüp organları tarafından istenilen bilgi ve belgeleri tekide rağmen ilgili organlara vermemekte direnilmesi,
 
c)Üyeler arasındaki birlik ve dayanışma ile bağdaşmayan hareketlerde bulunulması,
 
d)Kendisine verilmiş olan görevin kasten yapılmaması, savsaklanması veya görevin gerektirdiği dürüstlük kurallarına uyulmaması,
 
e)Kulüp düzenine uyulmaması veya kulübe sadakat gösterilmemesi. Basın ve yayın yoluyla veya söz, yazı, bildiri veya beyanat suretiyle kulübü küçük düşürenler veya üyelerin veya başkan ve yöneticilerin veya görevli sporcu ve spor adamlarının manevi şahsiyetine, kişilik haklarına, şeref ve haysiyetine tecavüz edilmesi, tahkir veya tezyif edilmesi, sövülmesi, hakaret edilmesi hallerinde, üç aydan üç yıla kadar geçici ihraç cezası verilir.
 
B)İHRACI GEREKTİREN FİİLLER:
 
a)Kulüpteki görevini veya üyelik sıfatını kötüye kullanarak, niteliği ne olursa olsun kendisine ve/veya bu yolla başkasına menfaat temin eden veya kulübe zarar veren,
 
b)Her ne suretle olursa olsun, kendisine tevdi olunan kulübe ait para, para hükmündeki evrak, senet veya sair malları kendisinin veya başkasının yararına kullanan, sarf eden, satan, saklayan,
 
c)Kulübe ait evrak, defter ve kayıtları tahrif, tağyir eden veya saklayan veya sahte evrak düzenleyen,
 
d)Genel Kurul ve diğer kulüp organlarında yapılan seçimler ve oylamalar ile oyların sayım ve dökümüne hile karıştıranlar ile;
 
e)Geçici ihraçla ilgili maddenin (e) bendinde sayılan fiillerin tekerrürü veya madde tayini sureti ile işlenmesi veya kulüple ilişkili olmak koşuluyla fiili tecavüz hallerinde üye, kulüpten ihraç edilir.
 
13 YILDIR FENERBAHÇE'DE KULÜP BAŞKANLIĞI
 
6 OLAĞAN, 3 OLAĞANÜSTÜ OLMAK ÜZERE 9 SEÇİMLİ KONGREYİ GERİDE BIRAKAN YILDIRIM, 6 SEÇİME TEK ADAY OLARAK GİRDİ
 
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 13 yılı aşkın bir süredir kulüp başkanlığını sürdürüyor.
 
Fenerbahçe Kulübü'nün 14-15 Şubat 1998 tarihlerinde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında ilk kez başkan seçilen Aziz Yıldırım, toplam 9 kongreyi geride bırakarak görevini 13 yılı aşkın bir süredir aralıksız devam ettiriyor.
 
Bugüne dek 6 olağan, 3 olağanüstü genel kurul toplantısı olmak üzere toplam 9 kongre geçiren 59 yaşındaki Aziz Yıldırım, 6 seçime tek aday olarak girdi.
 
Görev süresi içinde 2 kez istifa eden Yıldırım, camiadan gelen baskılarla yeniden aday olup, olağanüstü genel kurullarda başkan seçilip güven tazeledi.
 
14-15 ŞUBAT 1998
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na soyunduğu 14-15 Şubat 1998 tarihlerinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda, kendisine en yakın rakibi Vefa Küçük'ü sadece 1 oy ile geçerek, ilk kez sarı-lacivertli kulübe başkan seçildi.
 
Bu kongrede başkanlık yarışını kazanan Yıldırım, yönetim kurulu listesinde ise kaybetti. Kongrede başkanlığa Aziz Yıldırım seçilirken, yönetim kurulunda Vefa Küçük'ün listesi kazandı.
 
Kongrede Aziz Yıldırım 1469, Vefa Küçük 1468 ve Ömer Çavuşoğlu 157 oy aldı.
 
13-14 HAZİRAN 1998
Vefa Küçük'ün yönetim kuruluyla görevine başlayan Yıldırım, 13-14 Haziran 1998 tarihlerinde planlanan seçimli olağanüstü genel kurulda, tek aday olarak kendi listesiyle 2. kez başkan seçildi.
 
Rakibinin yönetim kuruluyla 4 aylık bir çalışma dönemi geçiren Yıldırım, 14 Haziran'dan itibaren ilk kez kendi oluşturduğu listeyle çalışmaya devam etti.
 
Bu kongrede Aziz Yıldırım'a 655, yönetim kurulu listesine ise 653 oy verildi.
 
19-20 ŞUBAT 2000
Vefa Küçük, 19-20 Şubat 2000 tarihlerindeki olağan genel kurulda 2. kez Aziz Yıldırım'a rakip oldu.
 
Yıldırım, 2 bin 657 oy aldığı kongrede, bin 974 oy alan Küçük'e 683 oy fark atarak, 3. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçildi.
 
İLK İSTİFA VE 30 HAZİRAN-1 TEMMUZ 2001 KONGRESİ
 
Aziz Yıldırım, görev süresi içindeki ilk istifa kararını, sarı-lacivertli takımın kendi yönetiminde ilk kez ligi şampiyon bitirdiği 2000-2001 sezonunun sonunda aldı.
 
Katıldığı bir televizyon programında canlı yayında, sağlık nedenleri ve ailesine yeterince vakit ayıramadığı gerekçesiyle görevini noktaladığını açıklayan Yıldırım, geri dönmesi için baskı yapılmamasını istediyse de gelen baskılar üzerine yeniden aday oldu.
 
İstifanın ardından 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yeniden aday olarak yeni yönetim kurulu listesiyle seçilen Aziz Yıldırım, bin 67 oyla 4. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na geldi.
 
2-3 MART 2002
2-3 Mart 2002 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda yeniden aday olan Aziz Yıldırım 5. kez sarı-lacivertli kulübe başkan seçildi.
 
Tek aday olarak girdiği seçimde 2 bin 175 oy alan Aziz Yıldırım, yeni yönetim kurulu listesiyle devam etti.
 
6-7 MART 2004
Fenerbahçe Başkanı, 6-7 Mart 2004 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda 6. kez başkan seçildi.
 
Son 3 kongrede olduğu gibi yine rakipsiz olan Yıldırım, 3 bin 586 üyenin katıldığı genel kurulda, 3 bin 555 oyunu aldı.
 
4-5 MART 2006
Yapılan tüzük değişikliğiyle başkanlık görev süresi 3 yıla çıkarılan Fenerbahçe'de, 4-5 Mart 2006'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda Aziz Yıldırım 7. kez başkan seçilirken, bu kez 3 yıl başkanlık yapacaktı.
 
Yıldırım, yine tek aday olarak girdiği kongrede 3 bin 676 oy alarak başkanlığa getirildi.
 
İKİNCİ İSTİFA, 24-25 HAZİRAN 2006 KONGRESİ
 
Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı görevi süresince ikinci kez istifasını 2005-2006 sezonu sonrası açıkladı.
 
Camiadan gelen yoğun baskılar üzerine kararını değiştiren Aziz Yıldırım, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen olağan üstü genel kurulda tek başına aday olarak 8. kez Fenerbahçe Kulübü'ne başkan seçildi.
 
Kongrede Aziz Yıldırım, 2 bin 824 üyeden oy aldı.
 
SON KONGREDE ŞADAN KALKAVAN RAKİP OLDU
 
Fenerbahçe Kulübü'nde 2000'den sonra yapılan 5 kongreye tek aday olarak giren Yıldırım'ın karşısına, 23-24 Mayıs 2009 tarihlerinde yapılan olağan genel kurulda eski yöneticilerden Şadan Kalkavan rakip olarak çıktı.
 
Rekor katılımla kongrede 6 bin 401 üye oy kullanırken, oyların 6 bin 335'i geçerli oldu. Kongre oyların 5 bin 53'ünü alan Yıldırım, 9. kez başkanlığa seçildi. Kalkavan 1216 oy alırken, genel kurulun ilk gününde adaylığını açıklayan Funda Sibel Pala'ya ise 66 oy çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız