SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"130 Milyon TL Nakdi Hibe Desteği Verildi"

0
Güncellendi - 2016-02-06 22:56:07
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri, hibe ve kredilerini vermekte aracı olan Ziraat Bankası, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Ziraat Bankası Gaziantep Bölge Müdürü Faruk Bişiren, TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Ziraat Bankası Malatya Şube Müdürü İlker Ayhan, Battalgazi, Yeşilyurt ve Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Ziraat Bankası İl ve İlçe Şube Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları ve Üretici Birlik Başkanları katıldı.

Toplantıda 2015 yılında yürütülen faaliyetler, projeler, bakanlığın tarıma verdiği destekler ve Ziraat Bankası tarafından tarımsal üretime verilen faizsiz ve düşük faizli krediler ele alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, tarım sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması ve köyden kente göçün önlenmesi amacıyla bakanlık tarafından bitkisel ve hayvansal üretimin her aşamasında destekler verildiğini söyledi. Üretilen ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesi ve pazarlanmasına yönelik de her türlü yatırımlara hibe ile kredi verildiğini aktaran Selvi, “2015 yılında Bakanlığımızca Malatya İlimize Tarım Sigortaları Prim Desteği dahil 130 milyon TL karşılıksız nakdi hibe desteği verilmiştir. Verilen bu hibe ve krediler sayesinde ülkemiz tarımı dünyada 11. sıradan 7. sıraya, Avrupa da ise 4. sıradan 1. sıraya yükseldi” ifadelerini kullandı.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yemde ve gübrede KDV oranının yüzde 1'e indirildiğini belirten Selvi, “Bu şekilde yem ve gübreden kaynaklanan 2 Milyar TL üreticilerimizin cebinde kalacaktır. Meyveciliği Geliştirme Projesi, Organik Tarımı Geliştirme Projesi, İyi Tarım Uygulamaları, Çatak Projesi, KKYDP Ekonomik Yatırımları, DAP Projesi kapsamında Hayvancılık Desteklemeleri, Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi gibi projelerimizi bir önceki yıla oranla arttırarak ilimiz üreticilerine katkı sağlamaya çalışmaktayız" diye konuştu.

Ziraat Bankası Gaziantep Bölge Müdürü Faruk Bişiren ve TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç'da kurumları tarafından verilen hibe, destekleme ve düşük faizli krediler hakkında katılımcılara bilgiler verdiler. Birlik ve oda başkanlarının konuyla ilgili soruları ve çözüm önerilerinin ele alınmasından sonra toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız