SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1305 Metreye 3 Bin Tonluk Depo

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:13
1305 Metreye 3 Bin Tonluk Depo
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da TOKİ bölgesine 3 bin tonluk su deposu yapım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ve bazı daire müdürleri ile birlikte TOKİ bölgesinde yapımı devam eden 3 bin tonluk su deposu yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’mızda kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Kentsel dönüşüm alanındaki konutlar ve TOKİ’nin diğer yapmış olduğu sosyal konutlar da dahil olmak üzere bu bölgenin kot seviyesi, içme suyu hatlarının çok üstünde bulunmakta. Bütün bu alanların su sorununu çözmek için bir proje hazırlayarak uygulamaya başladık” dedi.

Başkan Çakır, “Bin 305 metre yüksekliğindeki kotta 3 bin tonluk bir su deposu yapıyoruz. Hemen bunun alt kotunda bir terfi deposu daha yapılıyor. Orası da bin 200 kotunda. Burası Yapraklı’dan 225 metre yüksekliğinde. İki terfi halinde, 3 bin tonluk depomuza suyu getirmiş olacağız. Böylece, Beydağı’nın üst yamaçları ile kentsel dönüşüm alanlarında kalan konutların su ihtiyacını karşılamış olacağız” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir ile birlikte Malatya’nın su kaynağının bölgenin tamamına hitap edebilecek şekilde çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Çakır, “Yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında SCADA sistemi ile suyun denetimini de daha modern yöntemlerle kontrol altına alacağız. Yapmış olduğumuz 3 bin tonluk su deposunun çok yüksek bir kotta olması yapımını biraz zorlaştırdı. Ama son aşamasına geldi. İçerisindeki vanaların yerleştirilmesi ve iki terfi deposu arasındaki hattın döşenmesiyle depomuz tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız