SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1323 Eserden Birinci Çıkmadı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:11
1323 Eserden Birinci Çıkmadı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya Belediyesi Logo ve Amblem Tasarım Yarışması’nın sonuçları açıklanırken, birinciliğe değer eserin bulunamadığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 3 Mart 2013 tarihinde sona eren Logo ve Amblem Tasarım Yarışması’na 1323 adet eserin katıldığı belirtilirken, bu eserler arasında birinciliğe layık bir tasarımın olmadığı kaydedildi.

Anadolu Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı Prof.Tevfik Fikret Uçar, İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanı Fehmi Kolçak, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Kamer Altınova, Grafikerler Meslek Kuruluşu Başkanı Umut Südüak ile Kurum Temsilcileri Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ve Erhan Soylu’dan oluşan Jüri tarafından 1323 eserin tamamının incelendiği belirtildi.

Yarışmaya katılan bütün eserlerin isimleri gizli olarak jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Jürinin değerlendirme kriteri olarak Belediye gibi hizmet ve insan odaklı bir kuruma yakışır, Malatya ilinin kültürel, tarihi ve sosyal yapısını yansıtabilecek imgesel gücüne sahip kullanım açısından pratik ve sürdürülebilir, çağdaş bir sembolün seçilmesi konusunda hem fikir olunduğu ve eserlerin bu yöntemle değerlendirildiği kaydedildi.

Tek tek değerlendirilen 1323 eserden 23 adet eserin finale kaldığı belirtilirken, 23 adet eser üzerinde yapılan değerlendirmede ise Jüri tarafından birinciliğe layık eserin bulunamadığı açıklandı.

Logo Tasarım Yarışması Jürisi tarafından birinciliğe layık eser bulunamazken, 4 esere (fotoğraftakiler) teşvik ödülü verilmesi kararlaştırıldı.  Jüri, Toplam ödülün belirlenen bu dört eser arasında eşit bir şekilde dağıtılması kararını verdi.

Teşvik ödülüne layık görülen eserler:

Rumuz  İsim

THB123 Tolga Hamdi Bektaşer

BARAKA Aşkın Batur

270213 Cemalettin Yıldız

1212NA Aytaç Ateş

FOTOĞRAF: Logo yarışmasında teşvik ödülüne layık görülen tasarımlar (Fotoğrafı büyük görmek için üstüne TIKLAYINIZ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız