SON DAKİKA
SON DEPREMLER

135 Bin Euroluk Proje Tamamlandı

0
Güncellendi - 2017-10-27 04:11:27
135 Bin Euroluk Proje Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, %15’lik bütçesi Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanan 135 bin 445 avro bütçeli ‘ Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi kapsamında dört adet meslek edindirme kursunun açıldığını, toplumsal olaylara dikkat çekmek ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak üç konferansa ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

“YEŞİLYURT MESLEK EDİNİYOR PROJESİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK”

‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin başarılı bir şekilde tamamladığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü’dür. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülen ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin toplama bütçesi 135.445 Euro olup bunun %15 lik kısmı belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Uygulanan bu proje ile ilimizde ki Dezavantajlı grupların meslek edinmeleri sağlanmıştır” dedi.

“PROJE KAPSAMINDA DÖRT ADET MESLEK EDİNDİRME KURSU AÇTIK”

Proje kapsamında dört alanda meslek edindirme kursu açıldığını dile getiren Polat, “Hereke İpek Halı dokuma kursu ile 24 bayan 7 aylık bir süreçte 145 günde 1160 saat eğitim alarak meslek edinmeleri sağlanırken, masaüstü yayıncılık alanında ise 11 dezavantajlı kursiyerimiz beş ay süren kursu 98 günde 392 saat eğitim alarak meslek edinmelerine imkân tanınmıştır. Tabaka ofset baskı kursu ile 104 gün süren kursta 8 kişi meslek edinirken, Bilgisayar İşletmenliği kursunda ise 37 kişiye eğitim verildi “ dedi.

“TOPLUMSAL OLAYLARA DİKKAT ÇEKEN KONFERANSLAR DÜZENLEDİK”

Polat, “ Mesleki anlamda belirli seviyelere gelen bu dezavantajlı gruplara yönelik ‘Öğrenilmiş Çaresizlikle Mücadele’ konferansı ile kişiler çaresiz olmadıkları ve çarenin kendileri olduğu bilinci uyandırıldı. Kadınlara, engellilere ve sosyal ayrımcılığa maruz kalmış kişilere karşı oluşan ön yargıların bertaraf edilmesi amacıyla düzenlenen ‘Cinsiyet Ayrımcılığı’ Konferansında ise kadınların toplumsal cinsiyet rolleri çerçevesinde aile içi yaşamı algılama biçimleri detaylı olarak ele alındı.  ‘Girişimcilik Kültürü ve İşçi-İşveren Buluşması’ konferansında ise devletimizin vermiş olduğu desteklerle başarı sağlayan girişimcilerimizin başarı öyküleri ve işçi işveren buluşması sağlanarak kursiyerlerimizin işverenlerle görüşmeleri sağlanmıştır” dedi.

Polat açıklamasının sonunda, “ Projemizde meslek edinmeleri sağlanan kursiyerlerimizin kendi iş yerlerini kurmaları ve devletin vermiş olduğu desteklerden yararlanmaları adına KOSGEB il Müdürlüğümüzle yapılan protokol kapsamında 120 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen eğitim programları sonunda 114 kişi başarı belgesi almaya hak kazanarak hibelerden yararlanmalarının önü açılmış oldu” ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız