SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eyleme Polis Engeli

0
Güncellendi - 2016-01-02 17:23:31
Eyleme Polis Engeli
A- A+ PAYLAŞ

KESK üyelerinin protesto eylemine polis izin vermezken, karşıt görüşlü grup da polis tarafından engellendi.

Doğu Anadolu bölgesinde bazı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını ve terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonları protesto etmek isteyen KESK üyelerinin eylemine polis izin vermedi. Geçtiğimiz Cumartesi günü şehir merkezinde eylem yapan grup ile karşıt görüşlü grubun bir birine saldırması üzerine 5 kişi yaralanırken, bu olay İnönü Üniversitesi’nde yine karşıt gruplar arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Turgut Temelli Caddesi üzerindeki SES Şubesinin önünde toplanan KESK Üyeleri Doğu Anadolu bölgesinde bazı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını ve terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonları protesto etmek amacıyla buradan Turgut Temelli caddesi üzerinden PTT binasının önüne gelmek istedi. Ancak Malatya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemleri alarak, eylemin yapılmasına izin vermedi.

kesk_eylem (1)SOKAĞA 2 TOMA YERLEŞTİRİLDİ

Emniyet’in geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen eylemde karşıt görüşlü grupların bir birine saldırması sonucunda 5 kişi yaralanması ve bu olay üzerine İnönü Üniversitesi’nde de dün ve önceki gün karşıt görüşlü gruplar arasındaki gerginlik nedeniyle PTT önündeki eyleme izin vermediği öğrenildi.

Grubun bulunduğu MALET’in yanındaki sokağın girişine ve ortasına iki adet TOMA yerleştirilirken,  bölge çevik kuvvet polislerince çevrildi.

Emniyet yetkililerinin KESK üyelerine “Eyleme izin verilmeyeceğini” belirtmesine karşın, grup yaklaşık 2 saat bulundukları sokaktan ayrılmadı.

BAŞKA BİR GRUP DA KARŞI EYLEM YAPTI

kesk_eylem (4)Polis İle KESK üyesi grup arasındaki karşılıklı konuşmanın sürdüğü esnada, Ofis Kavşağı’ndan Turgut Temelli Caddesine gelen karşıt görüşlü bir grup ise karşı slogan attılar. Polis ekipleri bu gruba da müdahale ederek, bölgeden uzaklaştırdı. Bu gelişme üzerine Turgut temelli Caddesi’nin Şerbetçi köşesi hizasında kaldırımlar çevik kuvvet polisince kapatılarak yaya girişleri bir süreliğine kapatıldı.

KESK Üyelerinin yaklaşık 2 saat sonra eylem yapmayarak gitmek istemeleri üzerine, grup polis gözetiminde olaysız bir şekilde dağıldı.

Malatya Emniyeti’nin yaşanan gerginlikler nedeniyle sokak eylemlerine bir süre izin vermeyeceği öğrenildi.

HABER-FOTO: Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız