SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gerginlik Kent Merkezine Taştı

0
Güncellendi - 2016-01-02 20:22:49
Gerginlik Kent Merkezine Taştı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi kampüsündeki olayların ardından bir grup ülkücü kent merkezinde eylem yaptı.

İnönü Üniversitesi’nde PKK yanlısı olduğu öne sürülen  öğrencinin el yapımı bomba ile saldırmak istediği Ülkü Ocakları mensubu gençler, şehir merkezine toplu halde gelerek kısa süreli bir eylem yaptılar.

İnönü Üniversitesi Kampüsünde 2 günden beri süren gerginlik sonucunda dün akşam saatlerinde PKK yanlısı öğrenciler ile Ülkü Ocakları mensubu öğrenciler karşı karşıya geldiler. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gerginlik esnasında PKK yanlısı bir öğrenci el yapımı bombayı atmak isterken, bomba elinde patladı. Çevik kuvvet ekipleri tarafları basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz bombası attı.

Kampüsdeki olaydan sonra Ülkü Ocaklarına mensup öğrenciler toplu halde otobüs ile şehir merkezine geldiler. Polis ekipleri bunun üzerine Kışla caddesindeki Ülkü Ocaklarının önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Ülkü Ocaklarının önünde bir süre slogan atan öğrenciler daha sonra toplu halde olaysız olarak dağıldılar.

ÜLKÜ OCAKLARINDAN AÇIKLAMA

Bu arada, Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca yaptığı yazılı açıklamada, “Son günlerde özellikle de bu gün tek kaygıları vatanperverlik olan vatansever üniversite öğrencilerine yönelik yapılan fiili saldırılar neticesinde kamuoyu adına: İnönü Üniversitesi yerleşkesinde öğrencilerin güvenliğinden kim sorumlu sorusunu sorma ihtiyacı hasıl olmuştur. Özellikle Kampüs yerleşkesinde öğrencilerin güvenliğinden birinci dereceden sorumlu olan İnönü Üniversitesi Rektörlüğü üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getiremedikleri görülmüştür. Şu sorular derhal izahatta muhtaçtır. Öğrencilikle ve insanlıkla ilgisi olmayan sivil cani güruhlar üniversite kampüsüne nasıl girmişlerdir? Üniversiteye el yapımı bombalar Nasıl ve ne şekilde girmiştir? Terör yandaşları organizeli bir şekilde toplanıp eylem yaparken üniversite yönetimi neden herhangi bir müdahalede bulunmamış veya önceden önlem almamıştır? Şımartılan, her türlü küstahlığına göz yumulan bölücü terör örgütü yandaşları okullarda kin kusmayı sürdürmektedir. Üniversite yerleşkesinde öğrencilere yapılan fiili saldırılara sağduyu ile yaklaşmamıza rağmen, yapılan saldırılar artık tahammül edilemez bir boyuta ulaşmış ve sabır sınırlarımızı zorlamaktadır. Bu eylemler karşısında rektörlüğün gerekli hassasiyetleri göstermediğine tarih huzurunda şahitlik yapmaktayız. Kimse sabırlı oluşumuzu uysal olduğumuz şeklinde yorumlamamalıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki: Ülkenin bekası ve selameti için sabır ve sükutu şiar edinen Ülkücüler, fırtına öncesi sessizliği de daima içlerinde barındırmaktadırlar! Bu günden itibaren, meşru müdafaa hakkımızı saklı tutmak kaydıyla oluşabilecek olan olayların baş müsebbibi İnönü Üniversitesi Rektörlüğüdür.” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız