SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AYMS'nin İlk Yarı Performansı

0
Güncellendi - 2015-12-30 19:02:07
AYMS'nin İlk Yarı Performansı
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1.Liginin ilk devresi sona erdi. 18 takımın kıyasıya mücadele ettiği ligde temsilcimiz Alima Yeni Malatyaspor, ligi 21 puanla 13. sırada tamamladı. Sarı kırmızılılar, iç sahada inişli çıkışlı bir grafik sergilerken, dış sahada Göztepe ekibi ile en fazla puan toplayan takım oldu.

PTT 1.ligine 2015-2016 sezonunda ilk kez merhaba diyen Alima Yeni Malatyaspor, teknik direktör Yücel İldiz nezaretinde ligde ilk maçını iç sahada 1461 Trabzonspor ile yaptı. Sarı kırmızılılar zorlu rakibi karşısında karşılaşmanın 44. dakikasında Yoann Arguin’nin attığı gole engel olamadı ve maçtan 1-0 mağlup ayrıldı. Ligdeki ilk maçında seyircisinden yoksun olan sarı kırmızılılar, lige iyi bir başlangıç yapamadı. Puansız olarak başladığı ligde sarı kırmızılılar, ilk hafta 15. sırada yer aldı.

Ligdeki ilk deplasmandan maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, zorlu rakibi ile golsüz berabere kalarak, ligdeki ilk puanıyla tanıştı. İlk puanını hanesine yazdıran sarı kırmızılılar, ligin ikinci haftasında grupta 15. sıradaki yerinde kaldı.

Ligdeki üçüncü maçına çıkan Alima Yeni Malatyaspor, sahasında Alanyaspor’u ağırladı. İkinci iç saha maçında seyirci desteğini de arkasına alan sarı kırmızılılar, Alex Dos Santos ve Godoy Silva’nın golleriyle, rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. İkinci iç saha maçında galibiyet ile tanışan sarı kırmızılılar, üç maçta aldığı 4 puanla ligde bir anda 10. sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Ligin 4. haftasında Karabükspor deplasmanına konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, zorlu deplasmandan bir puan çıkardı. Zorlu rakibi ile golsüz berabere kalan sarı kırmızılıların, ikinci dış saha maçından da gol sesi çıkmadı. Geride kalan dört haftada 5 puanı hanesine yazdıran sarı kırmızılılar, ligde 10. sıradaki yerini korumayı başardı.

Alima Yeni Malatyaspor, doğunun büyük derbisi olarak nitelendirilen maçta sahasında Elazığspor’u konuk etti. Sarı kırmızılılar zorlu rakibi karşısında 1-0 geriye düştüğü maçta Sunday Mba ile eşitlik sayısını buldu fakat 2-1’lik mağlubiyetten kurtulamadı. Zorlu maçı her iki takımda 10 kişi tamamlarken, sarı kırmızılılar beşinci haftanın sonunda ligde 10. sırada yer aldı.

Elazığspor mağlubiyetin ardından Adanaspor deplasmanına konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, rakibine 2-0 skorla boyun eğdi. Üçüncü deplasman maçında ilk kez Adanaspor karşısında mağlubiyet yüzü gören sarı kırmızılılar, ligde bir türlü yükselişe geçemedi. Bu mağlubiyet ile ligde dört basamak birden gerileyen sarı kırmızılılar, ligin 14. sırasına geriledi.

Ligde üst üstte ikinci mağlubiyetini alan Alima Yeni Malatyaspor, ligin 7. haftasında sahasında Göztepe’yi konuk etti. Sarı kırmızılılar zorlu rakibine 3-1’lik skorla boyun eğdi. Yeni Malatyaspor’un bu maçta tek golünü ise Koray Şanlı penaltıdan kaydetti. Ligde kötü gidişata bir türlü dur diyemeyen sarı kırmızılılar, bu maçta aldığı mağlubiyet ile ligde 16. sıraya geriledi.

-İrfan Buz takımın kaderini değiştirdi-

Ligde kötü gidişata dur diyemeyen Alima Yeni Malatyaspor’da, teknik direktörlük değişikliğine gidildi. Yücel İldiz ile yolları ayıran sarı kırmızılılar, teknik direktör İrfan Buz ile anlaştı. Buz ile Giresunspor’a konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, rakibini deplasmanda devirmeyi başardı. Giresunspor’u Sunday Mba ve İskender Alın’ın golleriyle 2-1 mağlup eden sarı kırmızılılar, ilk deplasman galibiyetine de bu maçta ulaştı. Bu hayati anlamda kazandığı üç puanla sarı kırmızılılar, ligde 14. sıraya yükseldi.

İrfan Buz ile çıktığı ikinci maçında sahasında Denizlispor’u konuk eden Alima Yeni Malatyaspor, rakibine 2-1 skorla boyun eğdi. İç sahada rakibine çok önemli bir üç puan hediye eden sarı kırmızılıların bu maçtaki tek golünü ise İrfan Başaran kaydetti. Bu mağlubiyet ile ligde büyük yara alan sarı kırmızılılar, ligde 17. sıraya kadar geriledi.

Ligin 10. haftasında deplasmanda Balıkesirspor’a konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, bu maçta da mağlubiyet ile ayrıldı. Koray Şanlı’nın ilk yarının sonlarına doğru yaptırdığı penaltı sonunda rakibine 1-0’lık skorla boyun eğen sarı kırmızılılar, bu mağlubiyet ile kötü gidişe dur diyemedi. Ligdeki 6. mağlubiyetini alan sarı kırmızılı ekip, ligde 8 puanla 17. sırada yer aldı.

Ligde kötü gidişata Şanlıurfaspor deplasmanında dur diyen sarı kırmızılılar, rakibini deplasmanda 2-0 ile devirmeyi başardı. Şanlıurfaspor’a sahasında ilk mağlubiyetini tattıran sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri ise İrfan Başaran ve George Akbabıo kaydetti. Hayati anlamda aldığı üç puanla ligde yükselişin sinyallerini veren temsilcimiz, 11 puanla 16. sıraya yükseldi.

Ligin 12. haftasında sahasında Kayseri Erciyesspor’u konuk eden Alima Yeni Malatyaspor, karşılaşmadan 3-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Alt sıraları yakından ilgilendiren maçta çok önemli bir üç puanı hanesine yazdıran sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golü ise İrfan Başaran (2), George Akbabıo kaydetti. Alima Yeni Malatyaspor, sahasında aldığı bu üç puanla ligin 12. haftasını geride bırakırken, 3 basamak birden yükseldi ve ligin 13. sırasına yerleşti.

Deplasmanda ligin dinamik ekiplerinden Altınordu’ya konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, zorlu rakibini 1-0’lık skorla devirmeyi başardı ve üç puanın sahibi oldu. Yenilmezlik serisine bu maçı da dahil eden sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golü ise Sadık Çiftpınar kaydetti. Ligde puanını 17’ye çıkaran sarı kırmızılı ekip, bir basamak daha yükseldi ve ligin 12. sırasına yerleşti.

Ligin 14. haftasında sahasında zirve mücadelesi veren Adana Demirspor’u konuk eden Alima Yeni Malatyaspor, sahasında şok bir mağlubiyet aldı. Sunday Mba’nın müthiş füzesiyle 1-0 öne geçen sarı kırmızılılar, bu üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı. Üç haftalık yenilmezlik serisine bu maçla son veren sarı kırmızılılar, bu mağlubiyetle 12. sıradaki yerini korudu.

Adana Demirspor mağlubiyetinin ardından İzmir ekibi Karşıyaka’ya konuk olan Alima Yeni Malatyaspor, zorlu rakibini deplasmanda devirdi. İrfan Başaran’ın Panenka tarzı penaltı golüyle rakibini 1-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, hayati anlamda bir üç puanın sahibi olmayı başardı. Bu galibiyet ile ligdeki puanını 20’ye çıkaran sarı kırmızılılar, ligde bir basamak yükseldi ve 11. sıraya yerleşti.

Ligin 16. haftasında sahasında yaralı Samsunspor’u konuk eden Alima Yeni Malatyaspor, karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Gol sesi çıkmayan maçta temsilcimiz Alima Yeni Malatyaspor, bu beraberlikle iç sahada ilk beraberliğini hanesine yazdırdı. Ligde puanın 21’e çıkaran sarı kırmızılılar, bu beraberliğin ardından ligde 11. sıradaki yerini korumayı başardı.

İlk yarının son maçında deplasmanda Boluspor’a konuk olan Alima Yeni Malatyapor, 1-0 geriye düştüğü maçta Hüseyin kar ile beraberliği yakaladı fakat maçtan 3-1 mağlup ayrıldı. On kişi kaldığı rakibi karşısında sahadan puansız olarak ayrılan sarı kırmızılılar, ilk yarıya moralsiz girdi. Ligde Boluspor’un bir basamak gerisine düşen temsilcimiz Alima Yeni Malatyaspor, ilk yarıyı 13. sırada tamamladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız