SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ODTÜ'ye Tepki Gösterdiler

0
Güncellendi - 2015-12-30 21:28:21
ODTÜ'ye Tepki Gösterdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ortak Değerler Platformu da, ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yönelik saldırı iddiasına tepki gösterdi. Platformun basın sözcüsü Hüseyin Polat, "Düşmanların safında duranlar kimin kılıcını kullanmaktadırlar" dedi

Polat, yaptığı açıklamada, “Özellikle son birkaç gündür başta Türkiye olmak üzere bazı İslam coğrafyalarında yaşanan olaylar, Yüce dinimizin en kutsal mekanları camilere ve İslami değerlere yönelik saldırılar, aynı merkezden olduğu belli olan, tahrik amaçlı olaylar gerçekten endişe vermektedir. Evet, 2015’i geride bırakırken, bir İslam ülkesinde, halkının yüzde 99’u Müslüman olan bir coğrafyada Aziz İslama, Namazgaha, gayrı meşru hiçbir eyleme karışmamış Müslümanlara, İslami kurum ve kuruluşlara saldırmanın, aleyhinde konuşmanın, eylemlerde bulunmanın, sözde ilim yuvalarında! İbadetleri engellemenin hedefi ne olabilir? İslam ülkelerine karşı, düşmanların safında duranlar kimin kılıcını kullanmaktadırlar? Müslümanları onlara ihbar etmek, şikayet etmek, kime ne kazandırabilir? Biz bu davranışlarda bulunanları şiddetle kınarken, İnsanlarımızı duyarlı olmaya, bu hususlar üzerinde derinden düşünmeye, sorumlu davranmaya, zaman geçmeden, telafisi mümkün olmayan, daha derin yaralara mahal vermeden harekete geçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

MEMUR SEN BAŞKANININ TEPKİSİ..

Bu arada Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem yıldırım, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 40 kişilik bir öğrenci grubunun mescide giden öğrencilere saldırmasını barbarlık olarak değerlendirdi.

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, katıldığı bir televizyon programda, ODTÜ’de yaşanan mescit olayını değerlendirdi. Türkiye’de her zaman kaostan beslenen grupların olduğunu ifade eden Yıldırım, “Özellikle 1970’lerde 80’lerde biz o yılları çok iyi biliyoruz, ODTÜ’nün her zamanki gibi bir terör yuvası gibi devam ettiğini biliyoruz. O günlerde de aynı şeyler yaşandı şu anda da maalesef ODTÜ’deki bir kısım öğrenciler ve öğretim görevlileri bağnaz tutum içindeler. Okulun bir an önce bu barbarlardan temizlenmesi lazım. Ne yazık ki rektörün açıklaması çok enteresan, sanki darp eden tarafı korur gibi açıklamalar yapıyor. Gerekiyorsa devlet denetleme kurulunun harekete geçmesi gerekiyor. Burası üç beş çapulcunun, ülkeyi bölmeye çalışan teröristlerin yuvası olmamalıdır” şeklinde konuştu. Başkan Yıldırım, rektörden başlayarak idari kadronun değiştirilmesi gerektiğini savundu. Yıldırım, “ODTÜ’deki akademik kadronun büyük çoğunluğu hala o eski sol komünist kafayı devam ettiriyor. 1980’lerde şöyle söyleniyordu, ‘ODTÜ komünistlerin kalesidir' şimdi bunların adı komünist değil de PKK’lı oldu, solcu oldu, başka bir görüş oldu ama zihniyet aynıdır. Yapılması gereken en önemli şey, rektörden başlayarak idari kadronun değiştirilmesidir. Balık baştan kokar. Demek ki başta bir koku var, o kokunun yok edilmesi lazım. Sanki bu insanlar bu ülkenin menfaati için değil de bu ülkenin zararına çalışıyor” diye konuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız