SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tartışmalardan Rahatsızlık Duyuyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-30 21:45:30
A- A+ PAYLAŞ

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu, üniversitede yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı ve ODTÜ'nün bilim, eğitim dışındaki tartışmaların içerisine çekilmesinden rahatsızlık duyulduğunu bildirdi.

Dernek yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ankara yerleşkesinde 22 Aralık 2015 tarihinde mescitlerde yaşanan, sonrasında ODTÜ’nün ve ODTÜ yönetiminin tümüyle sorgulanmasına kadar uzanan olaylar ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Ayrıca üyelerimiz olan ODTÜ öğrencisi ve öğretim görevlilerinden aldığımız görüşler doğrultusunda kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmek istiyoruz.

Dünya’da sayılı üniversiteler arasında yer alan; Türkiye’nin bilim üreten sayılı yapılarından biri olan; çoğulcu, demokratik ve barışçı anlayışla yıllardır öğrenci, mezun ve akademisyen birlikteliğinde bir model olan ODTÜ maalesef bu yönüyle değil yerleşkesinde bulunan mescitlerin ve camilerin yeterlilik tartışmalarıyla gündeme getirilmektedir.

ODTÜ yerleşkesinde bulunan yurtların, çalışma salonlarının, kütüphanenin yenilenmesi ve kapasitelerinin arttırılması her zaman gündemde olmuştur. Benzeri şekilde mescitlerin de kapasitesinin azlığı, fiziki yetersizlikleri söz konusu olabilir. 2000 kişilik cami ve 10 ‘un üzerinde mescidin ODTÜ yerleşkesinde çeşitli konumlarda yer aldığı bilinmektedir. Yurt ve yemekhane koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili ODTÜ öğrencileri taleplerini çeşitli şekilde gerçekleştirdikleri söylem ve eylemlerle belirterek ODTÜ yönetimini bilgilendirmiştir. Aynı şekilde mescitlerle ilgili sorunlar da yine üniversite öğrencileri ve yönetim arasında yapılacak diyaloglarla çözülmelidir.

ODTÜ ‘de meydana gelen olayların nedenleri araştırılmadan, çeşitli yayın organları aracılığı ile sendikaların, STK‘ların ve bazı kesimlerin olayları kışkırtıcı şekilde öznel değerlendirmeler yaparak ODTÜ‘yü karalama kampanyasına dönüştürmesi kabul edilebilecek bir yaklaşım değildir.

ODTÜ ’de son dönemde yaşanan mescit olaylarının bazı basın organlarınca ülke gündemine getirilmesi ve politikacıların olaya müdahil olması sonucunda ODTÜ ’nün bir terör örgütü ile eşleştirilmesi sağlıklı bir düşünce yapısı ile özdeşleştirilemez.

Türkiye’ de ilk internet bağlantısı ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sistem salonundaki yönlendiriciler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. O günden bugüne “tr” uzantılı internet alan adı yönetimleri; yeterli teknik donanıma sahip insan gücü sağlayan ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığındaki “nic.tr” birimi tarafından başarıyla yönetilmektedir. Son dönemde yaşanan siber saldırılara yönelik olarak ODTÜ/nic.tr yönetimi sorumlu tutulmuştur. ODTÜ tarafından yapılan açıklamada “Medyada paylaşılan ülkemizin bankalarına ve kurumlarına yönelik olarak sürdüğü konuşulan siber saldırılar, ilgili kurumların kendi kontrolü altındaki sistemlerle ilişkilidir. Konunun ODTÜ/Nic.tr tarafından tutulan “.tr” DNS kayıtları veya DNS servisi ile hiçbir ilgisi yoktur”, şeklinde dile getirilmiştir. ODTÜ ‘nün siber saldırıları geri püskürtmedeki başarısının takdir edilip desteklenmesi gerekirken, bu konunun çarpıtılarak ODTÜ ‘de meydana gelen öğrenci gerginliği ile bağdaştırılması ve gündeme taşınması manidardır.

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak ODTÜ’nün eğitim ve bilim dışındaki tartışmaların içerisine sokulmasından duyduğumuz rahatsızlığı dile getiriyor; ODTÜ’deki birlik ve beraberliği bozacak eylem ve planlara karşı olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • M.Sinan ÖZTAN (8 yıl önce)
    Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilklerde yer alan ülkemizin gururu ODTÜ'yü karalamann ve ele geçirmenin bir anlamı olamaz.Neymiş,ODTÜ'de namaz kılanlara saldırı olmuş muş.Palavra Hiç bir dönemde ibadetini yerine getirenlere karşı çıkılmamıştır.Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu ODTÜ'ye yapılan saldırıları kınıyorum.Maksatlarına ulaşamayacaklardır.
    0
    0
    Yanıtla