SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öğrencilerden 20'si Serbest

0
Güncellendi - 2016-01-01 00:48:04
Öğrencilerden 20'si Serbest
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgayla ilgili yakalanan 65 öğrenciden 20'si Emniyet’teki ifadelerinin ardından serbest kalırken, diğerleri halen gözaltında tutuluyor. Polise el yapımı bomba atan ve ikinci bomba elinde patlayınca yaralanan militanın ise halen tedavisinin sürdüğü bildirildi.

İddiaya göre; 29 Aralık Salı günü öğle saatlerinde bölücü örgüt sempatizanı bir grup, sınava girmekte olan ülkücü 2 öğrenciye saldırdı ve bu 2 öğrenci aldıkları darbeler nedeniyle sınavlarına giremediler. Bu gelişme üzerine akşam saat 17.30 sularında bölücü örgüt sempatizanı grup ile Ülkü Ocakları mensubu grup arasında gerginlik yeniden alevlendi. Gerginliğe müdahale eden polis ekiplerine, bölücü örgüt sempatizanı grup içerisinde yer alan M.D. adlı öğrenci, elinde bulunan el yapımı bombayı attı. Ancak bu bombadan şans eseri kimse etkilenmezken, militan elinde bulunan ikinci bombayı atmak isterken, patlayıcı elinde infilak etti. M.D.'nin, bombanın infilak etmesi üzerine parmağı koptu ve kendisi yere düştü. Olaylarda toplam 5 kişi yaralandı.

20 ÖĞRENCİ SERBEST KALDI

Polis ekipleri kendilerine atılmak istenirken elinde infilak ederek patlaması sonucu yaralanan militanı olay yerine çağırdığı ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırdı. M.D.’nin tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Yaşanan olay sonrasında polis ekiplerince olaya karışan ve bölücü örgüt sempatizanı grup içerisinde yer alan öğrencilerden 65’ini gözaltına almıştı. Emniyette sorguya alınan öğrencilerden 20’si sabah Emniyet’teki ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. Gözaltındaki 45 öğrenci ile ilgili soruşturmanın sürdüğü ve Cuma günü Adliyeye sevk edilebilecekleri belirtildi.

BOMBANIN İZİ SÜRÜYOR

Öte yandan, Emniyet’in polislere el yapımı bomba atan militan ile ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürdüğü, bağlantılarının ve bombayı nasıl ve ne şekilde elde ettiğine dair araştırmanın yapılmakta olduğu öğrenildi.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nün ise Emniyet ve savcılık soruşturması sonrasında olaylara karışan öğrencilere yönelik olarak Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğini devreye sokacağı belirtildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Aktaş (8 yıl önce)
    Şimdi bu polise bomba atan "terör örgütü militanları " mı karşıt görüşlü öğrenciler?
    0
    0
    Yanıtla