SON DAKİKA
SON DEPREMLER

137'den 24'e Düştü!..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da uygulanan "Haydi Kızlar Okula Kampanyası"na Malatya'da son zamanlarda katılımın az olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2005-2006 öğretim yılında 149 kız, 74 erkek olmak üzere toplam 223, 2006-2007 öğretim yılında 137'si kız ve 80'i erkek olmak üzere toplam 217 ve 2007-2008 öğretim yılında ise bugüne kadar 24 kız ve 24 erkek olmak üzere toplam 48 öğrenci bu kampanyadan yararlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nda okula kazandırdığımız çocukların ailelerine imkanlar ölçüsünde hayırsever vatandaşlardan gıda ve çeşitli yardımlar verilmektedir. Ayrıca ortaöğretim çağında olup da okuma imkanı olmayan kız çocuklarının okumalarının sağlanması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akçadağ Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu Akçadağ İlçesi'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) pansiyon şeklinde 30 öğrenciye yer ayrılarak Akçadağ Lisesi'nde eğitim görmeleri sağlanmaktadır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız