SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İran'da Büyük Gerilim...

0
Güncellendi - 2016-01-03 22:03:04
İran'da Büyük Gerilim...
A- A+ PAYLAŞ

İran'ın en büyük ikinci şehri Meşhet'te, Suudi Arabistan'ın önde gelen Şii din alimi Şeyh Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesi protesto eden bir grup şehirdeki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nu ateşe verdi. Öte yandan Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği binası da ateşe verildi.

Şii din alimin infazını protesto etmek için konsolosluk binası önünde toplanan kalabalık, Suudi Arabistan bayrağını indirip binaya taş ve ateşleyici maddelerle fırlattı. Protestocular konsolosluk binasının bir kısmı ateşe verip camlarını kırdı.

Kalabalıktaki birçok kişinin Lübnan'daki Hizbullah bayrağını taşıdığı ve sürekli "Maşallah, Hizbullah" sloganı atması dikkat çekti.

Öte yandan Şii din aliminin idam edilmesi değişik düzeylerde yapılan açıklamalarla kınayan İran, Suudi Arabistan'ın Tahran'daki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran yönetimin olayı "şiddetle" kınadığını bakanlığa çağrılan Suudi temsilciye ilettiklerini bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu ise yayınladığı yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan rejimi bu utanç verici eylemin bedelini kesinlikle ödeyecek " diye tepki gösterdi.

BÜYÜKELÇİLİK BİNASI DA ATEŞE VERİLDİ

Öte yandan, İran'ın başkenti Tahran'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanan eylemcilerin, elçilik binasını ateşe verdiği bildirildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in Suudi Arabistan tarafından idam edilmesinin ardından Tahran'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, elçilik binasına saldırdı.

Suudi Arabistan yönetimi aleyhinde sloganlar atan eylemcilerden bazıları elçiliğe girerek, binayı ateşe verdi.

Güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ederek elçiliğe giren eylemcileri dışarı çıkardığı belirtildi.

Polisin müdahalesine rağmen gösterilerin elçilik çevresinde beklemeye devam ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan yönetimi, bu sabah aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu.

Kaynak:Hürriyet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız