SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağır Cezalar Kesilecek

0
Güncellendi - 2016-01-06 12:27:17
Ağır Cezalar Kesilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif yerlerine dökülen moloz yığınları ile ilgili denetimleri yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi, kaçak döküm yapan firma, şahıs ve araçlara ağır para cezaları veriyor.

Çevre ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için kent genelinde gelişigüzel dökülen moloz yığınlarını kaldırmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Yeşiltepe bölgesinde geçmekte olan Kuzey Kuşak yolu üzerine bırakılan moloz yığınlarını kaldırıyor. Sağlıksız ortamın yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan atıkların düzenli depolanması için Yeşiltepe şehir mezarlığı yanına atık merkezi kuran Büyükşehir Belediyesi yıl boyunca sıkı denetimler yaparken, yeni yıl ile birlikte denetimlerini daha da arttırdı. Ekipler kaçak döküm yapan firma, şahıs ve araçlara ağır para cezaları veriyor. Kaçak dökümün önlenebilmesi için hafriyat işi yapan firmaların araçlarına GPRS takma zorunluluğu gibi birçok konuda çıkan kanunları sahada uygulayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan da bu konuda destek bekliyor. Kaçak ve yasak bölgelere döküm yapan araçların görüldüğü takdirde Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini (444 51 44) aramalarını isteyen belediye yetkililer, yapılacak uyarı ve kesilecek cezalarla görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor. Moloz ve istenmeyen atıkların kent genelinde insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, atıkların başta sivrisinek, sinek, üvez ve zararlı bakterilerin üreme merkezi olduğunu söyledi. Atıklar için Yeşiltepe de bir merkezin kurulduğunu ifade eden

Çakır, “İnsan sağlığını korumak bizim en temel görevimiz. İnsan sağlığını ve çevreyi tehdit eden bu yığınları şu an kaldırıyoruz. İlk çalışmamıza Kuzey Kuşak yolunda başladık. Buradaki atıkları atık merkezine taşıyarak, düzenli depolanmasını sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızı kent geneline yayacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız bu kaçak dökümleri bize bildirmeleridir” diye konuştu.

Kaynak : Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kemal (8 yıl önce)
    Başkan iyi şov yapıyor kernek şelalesi yapımında belediye defalarca kamyon harfiyatini çöplük gibi arsamıza döktü kaç defa şikayet belediye ve valiliğe sonuç yok.dilekçe tarih sayılarını verebilirim sonra belediye gidecek başkalarına ceza kesecek ve şov yapacak
    0
    0
    Yanıtla