SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'139 Kişilik Ekip Kuruldu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 19 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan sigara yasağı ile ilgili, esnaf odası başkanlarına seminer verildi.

Esnaf Sarayı'nda gerçekleşen toplantıya Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile oda başkanları katıldı.

Malatya Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Bülent Ceylan, esnaf odası başkanlarına verdiği seminerde, "19 Temmuz 2009 tarihi itibarı ile özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde tütün ve tütün ürünleri tüketimi yasaktır.

Lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler bir kamu kuruluşuna ait ise; dernek, kulüp lokali, sosyal tesis olarak kullanılıyorsa; sağlık, eğitim, kültür kurum, kuruluşları içinde bulunuyorsa ve havalimanı, istasyon, liman, iskele, otogar, toplu taşıma araçlarının mola yerleri gibi alanların içinde yer alıyorlar ise yine 19 Mayıs 2008 tarihinden itibaren uygulama kapsamındadır. Tüm bu yerlerde tütün ürünlerinin tüketimine mahsus alanlar oluşturulamaz" dedi.

Ceylan, "Bu alanlarda tütün ve tütün mamulleri kullanılması durumunda Kabahatler Kanununun 39. maddesi gereği; Özel hukuk kişilerine ait binalarda en yakın kolluk birimi yetkilileri tarafından kişilere idari para cezası (2009 yılı için) 69 TL uygulanır. Yasakların uygulanması ve tedbirlerin alınması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sorumluları, işletme izni veren kurum tarafından yazılı olarak uyarılır. Uyarıya rağmen verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, belediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışında mahalli mülki amir tarafından işletmeler (2009 yılı için) 560 TL'den 5600 TL' ye kadar idari para cezası ile cezalandırılır" şeklinde bilgi verdi.

Ruh Sağlığı Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Bülent Ceylan Malatya'daki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Başbakanlık genelgesi doğrultusunda illerde kanun kapsamında değerlendirme ve denetim yapmak için Tütün Denetim Ekipleri oluşturulması istenmiş Emniyet Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 139 kişilik denetim ekipleri oluşturuldu. İl Merkezinde 00:08 - 00:23 saatleri arasında 24 kişilik denetim ekipleri görev yapmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü'nde 'Dumansız Hava' irtibat merkezi oluşturularak vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve önerileri kayıt altına alarak çalışmalarımız devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız