SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zamanın Tanığı Sayfalar' Sergisi

0
Güncellendi - 2016-01-10 20:16:16
'Zamanın Tanığı Sayfalar' Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen “Zamanın Tanığı Sayfalar” adlı sergi açıldı. Sergide Sergide 19 Ekim 1923’den günümüze kadar yayınlanan gazete ve dergilerden seçme nüshalar yer aldı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Malatyapark AVM’nin ortak organizasyonu ile çalışan Gazeteciler Günü kapsamında, Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya’nın hazırladığı ‘Zamanın Tanığı Sayfalar’ adlı sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışına Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavuk, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, gazeteciler ve davetliler katıldılar.

Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya’nın, “Sergimizin önemli bir kısmı Malatya’da yayınlanan gazetelerin ilk sayıları. 15 gazetenin ilk sayılarını kullandık, 6 tane Malatyaspor ile ilgili çok önemli haber var. Basın tarihimizle ilgili gazete matbaalarıyla ilgili fotoğraflarımız var. İlçelerimizde yayınlanmış gazeteler var. Yine az da olsa Malatya ile ilgili önemli haberlerin yer aldığı gazete kupürlerini de kullandık” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, davetlilere katılımından dolayı teşekkür etti.

Vali kamçı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum, bugün vesilesiyle de gazetecilere sağlık, mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyorum, Basınımızın dördüncü güç olma özelliği her zaman olduğu gibi bugünde devam ediyor. Bizlerde her zaman basının yanında olmaya çalışıyoruz. Onlarla beraber karşılıklı diyalog içerisinde hizmetleri yürütmeye çalışıyoruz. Basın mensupları gece-gündüz demeden, kış-yaz demeden görevini yapmaya çalışıyor” dedi.

Konuşmanın ardından kurdele keserek serginin açılışını yapan Vali Kamçı, sergiye yapmış olduğu katkılardan dolayı Gazeteciler Cemiyeti adına Kızılkaya’ ya plaket verdi. Daha sonra Vali Kamçı misafirler ile birlikte sergiyi gezdi.

Serginin ardından Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Hilton Otel’de düzenlenen kokteyl de konuşan Vali Kamçı; “Bazen bizim göremediğimiz duymadığımız eksikleri, Milli Eğitimden Ulaşıma, Sağlıktan Yerel Yönetimlere kadar yapılan hizmetlerdeki aksaklıklardan anında bizleri haberdar eden sizlerin uyarılarınızın üzerine titizlikle gittiğimizi bilmenizi istiyorum. Kameramanından yönetmenine, editöründen muhabirine, sunucusundan köşe yazarına tüm basın mensupları ile Malatya’mızda her zaman basınımız yanımızda olmuşlardır, basınımızla güzel bir diyalog içerisindeyiz” ifadelerini kaydetti.

Vali Kamçı düzenlenen etkinliklere yaptıkları katkılardan dolayı Malatya Gazeteciler Cemiyeti adına Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavuk’a plaket verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız