SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Polis Şehit Oldu

0
Güncellendi - 2016-01-10 21:39:07
Malatyalı Polis Şehit Oldu
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatyalı Özel Harekat Polisi, Diyarbakır Sur'daki operasyon sırasında teröristlerce şehit edildi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik’in Malatya’daki baba ocağında yas var.

Sur’da sürdürülen terör operasyonlarında şehit olan 28 yaşındaki Buhari Ağçelik’in acı haberi Malatya’da ikamet eden ailesine iletildi.

Şehidin Bostanbaşı'ndaki evine sağlık görevlileri ile birlikte gelen yetkililer, acı haberi şehidin annesi Aynur ve kardeşi Nasuhi Ağçelik’e verdi. Acı haberi misafirlikte alan anne Aynur Ağçelik, gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan anne, Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ae1Bingöl’de görevli olduğu ve geçici olarak Diyarbakır’ın Sur ilçesinde görevlendirildiği belirtilen Ağçelik’in cenazesinin Diyarbakır’daki törenin ardından memleketi Malatya’ya gönderileceği kaydedildi.

Küçük yaşta babası İsmet Ağçelik'i kaybeden ve 1,5 ay önce evlendiği belirtilen şehidin anne ve kardeşi cenaze töreni için Diyarbakır’a gitti.

Şehidin 1,5 ay önce evlendiği Özlem Ağçelik'in ise Bingöl'de öğretmenlik yaptığı kaydedildi.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

TÜFENKCİ'NİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Malatyalı Buhari Ağçelik için Taziye Mesajı yayınladı.

Bakan Tüfenkci, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan hemşehrim Buhari AĞÇELİK'in şehadetini teessürle öğrendim. Bu acı haber ülkemizi, Malatya’mızı ve milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kahraman şehidimize ve vatan savunmasında hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun."

Tüfenkci'nin, şehit polis için 11 Ocak Pazartesi günü Malatya'da düzenlenecek törene katılacağı öğrenildi.

GENELKURMAY’IN AÇIKLAMASI

Bu arada, Diyarbakır’da meydana gelen çatışma ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “10 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde gün içerisinde devam eden operasyonlarda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlar, kahraman sekiz silah arkadaşımız ve kahraman iki polisimiz ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmışlardır. Yaralı silah arkadaşlarımız ve polislerimiz derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Emniyet mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman polislerimize acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ercan (8 yıl önce)
    bingöl yayladere de geçici 2 haftalık görevlere gelirdi birkaç kez gördüm nasıl anlatsam üzüntümü bilemiyorum..çok efendi kimseyle olumsuzluğu yoktu ben de 4 ay olmadı tayinim çıktı o yayladere ilçesinden ordaki atmosferi yaşamayan bilmez Allahım ailesine sabr mekanını cennetin en güzelini versin
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil yurdakul (8 yıl önce)
    birileri rahat uyusun 30 bin tl verip askerlik yapmayanlar şehitlerimizi görünce yüzleri kızarmıyormu...
    0
    0
    Yanıtla
  • nurcan (8 yıl önce)
    Ne zamana kadar bu böyle devam edecek o kadar asgerimiz polisimiz oldu bunları temizlemek bu kadar mi zor artık bitsin her gün şehit haberleriyle uyaniyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehadet Makamı (8 yıl önce)
    Şehidimize Allahtan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Rabbim hainleri en iyi bilendir. Fırsat vermesin bu islam düşmanlarına şehidimiz ailesine Malatya halkı sahip çıkmalıdır medden ve manen...
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat. (8 yıl önce)
    Sehidim sen rahat uyu bıraktığın emanetin bekçileriyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (8 yıl önce)sedat. isimli kullanıcı yorumuna
    kahraman aziz şehidim ruhun şaad olsun kahpe bir kurşuna gittin. ALLAH mekanini cennet eylesin tüm malatyalı hemşerilerimin başı sağolsun. kederli aylene ALLAH sabırlar versin.rahat uyu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    Vatan evlatlarının kanları yerde kalmayacak kanınız kanımız emanetleriniz namusumuzdur bir gider binler hazırız. Bedelleri ağır çok ağır ödetilecek çapulculara. YÜCE ALLAH IN RAHMETİ üzerinize olsun kahraman yiğitler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celalettin Kemal Uncuoğlu (8 yıl önce)
    Allah bu emperyalist maşası teröristleri "kahhar" sıfatıyla kahretsin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (8 yıl önce)
    Geçici görevle gönderilen güvenlik personeli yörenin acemi olduğu için maalesef önceden hazırlık yapan ve tuzak kuran teröristlere kurban ediliyor.Çok acı bir durum.Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim.Ailesinin ve çalışma arkadaşlarının başı sağ olsun.Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • bahadır (8 yıl önce)
    Arık ölüm kapımıza kadar geldi nereye gidiyor bu türkiye
    0
    0
    Yanıtla