SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''14 Ağustos'a Kadar Bu İşi Yapmalısınız''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), esnafların yasa gereği 14 Ağustos'a kadar yapmaları gereken işlem konusunda açıklama yaptı.

ESOB Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'nun 21 Haziran 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılarak, esnafları yakından ilgilendiren önemli değişikliklerin yapıldığına yer verildi.

Yapılan açıklamada, "Yeni düzenlemede yapılan değişiklikle, halen vergi mükellefi olup, Esnaf ve Sanatkarlar Siciline kayıtlı olmayan, ancak oda üyeliği bulunan üyelerin sicil kayıtları Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüklerinden üyenin bizzat sicile müracaatı ile sicilleri yapılacaktır. Bu şekilde sicil kaydı yapılan üyelerden Tescil Harcı, Masraf ve Gazete İlan Ücreti alınmayacaktır. Esnaf ve Sanatkarlar Siciline kayıtlı olan ancak çeşitli sebeplerle odaya kayıt olmamış ya da yapılmamış üyelerin ilgili odalara kayıtları da sicil kaydında olduğu gibi hiç bir masraf alınmadan yapılacaktır

Vergi kaydı bulunmayan üyeler 14 Ağustos 2005 tarihinden önce vergi kayıtlarını tesis ettirerek bu durumlarını odalara bildirecekler veya vergiden muaf olduklarını belgeleyeceklerdir. Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı olan esnaf ve sanatkarların Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası gibi odalardan varsa kayıtlarını sildireceklerdir. Oda üyeleri belirlenen süre içerisinde eksik bilgilerini odaya ve Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğüne yasa gereği ulaştırmak mecburiyetindedirler." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız