SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"14 Gölet Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da '1000 Günde 1000 Gölet ' Projesi kapsamında 14 gölet yapılacağı bildirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi' ile Malatya’da 44 bin dekar arazinin suya kavuşacağını söyledi.

Tüfenkci, ''2012 yılında başlatılan '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi' ile Malatya’da büyük sulama alanlarının yer almadığı kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi hedeflenmektedir. Sulamaya açılacak bu alanlar suyun daha verimli kullanıldığı cazibeli sulama sistemiyle sulanacak. Tamamlandığında Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon 260 bin dekar, Malatya’da ise 44 bin dekar tarım arazinin sulanmasını sağlanacak.’’dedi.

Malatya’da toplam 14 göletten oluşan projede, bugüne kadar 11 göletin ihale işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Bülent Tüfenkci,''Proje kapsamında yer alan Yaygın,Kuluncak,Erkenek,Karaçayır,Kurşunlu,Karadere,Elmalı,Budaklı,Ayvalı,Karamanlık,Taşevler,Çınarköy ve Deregezen göletlerinin 2015 yıl sonuna kadar hizmete açılması planlanmaktadır.Doğanşehir göleti ise tamamlanmak üzeredir. Proje ile ayrıca sulama metotlarının değiştirilmesi ve cazibeli sulama sistemine geçilmesiyle enerji tasarrufu sağlanarak üretim maliyeti düşürülecektir. Diğer yandan bu alanların ağaçlandırılmasıyla taşkın zararları ve erozyon önlenecek, mesire yerleri ile rekreasyon alanları oluşturulmasıyla da bölge insanının nefes alabilecekleri alanlar oluşturulmuş olacaktır''diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız