SON DAKİKA
SON DEPREMLER

14 Hafıza İcazet Verildi

A- A+ PAYLAŞ
 
Darende'de Somuncu Baba Camiisi'ndeki icazet programında,  Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu öğrencisi 14 hafıza törenle icazeteri verildi. 
 
İcazet törenine Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, İlçe Müftüsü Nurdoğan Türk, Akçadağ Müftüsü Mehmet Fatih Karadaş, Hulusi Efendi Vakfı Hamidettin Ateş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Darende'de , Cumhuriyet tarihinde ilk defa erkek hafızlar yetiştiğini belirten İlçe Müftüsü Nurdoğan Türk, "Darende'miz bugün yeni bir doğuşu, yeni bir başlangıcı yaşamaktadır. Darende'nin dini hizmetlerden üst seviyede yararlandığına inanıyoruz, birçok yerde ve hatta illerde hafızlık kursu yok iken bizim ilçemizden erkek hafızların yetişmesi burayı diğer yerlerden ayıran özelliklerden birisidir. Kur'an-ı Kerimin yazılı kaynağı gibi canlı taşıyıcıları olan hafızlar önemli bir değerdir. Hafızlarımızın yetişmesine ciddi katkılar sağlayan Hulusi Efendi Vakfına şükranlarımızı bildiriyoruz" dedi.
 
Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu Müdürü Aydın Duman da bilgisayar destekli hafızlık eğitimini de devreye sokarak yakaladıkları başarıyı daha da ileriye götürmeyi hedeflediklerine söyledi.
 
Konuşmaları ardından, Mısır el-Ezher Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Hafız Hüseyin Türkkan ile mezun hafızlar Kur'an tilavet etti. Törenin sonunda hafızlara icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. 
 
Müftülük ve vakıf tarafından kurs hocaları, Osman Ormağ, Mustafa Arslan ve Veli Ulu'ya da çalışmalarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız