SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"14 Hedef Vuruldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:06
A- A+ PAYLAŞ
 
KUZEY Irak’taki terör örgütüne ait 15 hedefe savaş uçakları ile operasyon düzenlendiği, 25 teröristin etkisiz hale getirldiği açıklandı.
 
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada göre 5-9 Eylül tarihleri arasında Irak’ın kuzeyinde belirlenen 14 bölücü terör örgütü hedefine hava operasyonu düzenlendi. Operasyonda 32 barınma alanı, 3 depo, 1 doçka uçaksavar yüklü aracın imha edildiği, ilk bilgilere göre 25 terörist etkisiz hale gedilid. Açıklamada, "Irak’ın kuzeyinde harek?t icra edilen hedeflere ilişkin bilgi toplama ve teyit çalışmaları devam etmektedir" denildi.
 
ŞEMDİNLİ'DE 26 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Ayrıca Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde dün gece Uzman Çavuş Güner Erdem ile jandarma er Çetin Doğan’ın şehit olduğu çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyonda, 26 PKK’lı terörist öldürüldü, 1 kadın terörist de sağ olarak ele geçirildi.
 
Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü Boğazköy Köprüsü Mevkii’nde operasyon yapan güvenlik güçleri dün saat 17.45 sıralarında bir grup PKK’lıyla karşılaştı. ’Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle çatışma çıktı. Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçış yollarını ateş altına alırken, bölgeye ayrıca takviye birlikler sevk edildi. Saat 22.00 ye kadar süren çatışmalarda Uzman Çavuş Güner Erdem ile jandarma er Çetin Doğan şehit oldu, 7 asker de yaralandı. 
 
Yaralı askerler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınırken, güvenlik güçleri, bölgede başlattığı geniş çaplı operasyonu artırarak sürdürdü. Gece boyunca çatışmalarda 26 PKK’lı terörist ölü, 1 kadın terörist de sağ olarak ele geçirildi. Hakkari Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
 
"Halkımızın huzuru, can ve mal güvenliği için PKK-KCK terör örgütü ile yapılan mücadele kapsamında 9 Eylül 2012’de Şemdinli’nin güneyinde görev yapan askeri birliklere 2 ayrı bölgeden saldırı girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmalarda 2 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmış ve 26 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş. Bir kadın terörist sağ olarak ele geçirilmiştir. Çatışma sonrasında bölgede başlatılan hava destekli operasyon geniş çaplı olarak devam etmektedir. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, ailelerine ve milletimize sabır temenni ederiz."
 
MEYDAN TEPE’DE ÇATIŞMA
 
26 PKK’lı teröristin öldürüldüğü, 1 kadın PKK’lının da sağ olarak yakalandığı operasyon sürerken, bölgenin yakınındaki Meydan Tepe mevkiinde de çatışma çıktı.
 
Bağlar Köyü’ne yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Meydan Tepe’deki çatışmaların sesleri, zaman zaman ilçe merkezinden de duyuldu. Kobra helikopterlerinin, PKK’lıların kaçış yollarını ateş altına aldığı ve bölgeye ayrıca takviye birliklerin sevk edildiği öğrenildi.
 
"BDP'LİLERDEN HABER ALINAMIYOR" İDDİASI
 
Bu arada Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ndeki Kato Dağı’nda düzenlenen operasyonda öldürüldüğü belirtilen 7 PKK’lının cesetlerini almak için Laleş Yaylası’na dün akşam saatlerinde giden bir grup BDP’liden haber alınamadığı öne sürüldü.
 
Kepenklerin kapalı olduğu Beytüşşebap’ta bir grup BDP’li Kato Dağı’nda sürdürülen operasyonda 7 PKK’lının cesedi olduğunu öğrenince dün akşam saatlerinde bunları almak üzere Laley Yaylası’na gitti. Dağlık bölgeden silah sesleri duyulurken, giden bu grupta bulunanlara cep telefonları ile ulaşılamadığı belirtildi. Bu sabah saatlerinde başka bir grup daha cenazeleri almak için dağa çıktı.
 
Bu arada Şırnak il merkezinden Beytüşşebap İlçesi’ne gitmek isteyen bir grup BDP’li, Balveren Beldesi’nde bulunan Mili Taburu’nda görevli askerler tarafından durdurulurken, Beytüşşebap’a gitmelerine izin verilemeyeceği ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız