SON DAKİKA
SON DEPREMLER

14 İlin Halk Oyunu Ekibi Yarıştı

A- A+ PAYLAŞ

Mahalli halk oyunları yarışması grup elemeleri Malatya'da yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce organize edilen Türkiye 2. Mahalli Halk Oyunları Yarışması grup elemeleri yarışmasında Bitlis birinci, Diyarbakır ikinci, Gaziantep üçüncü ve Malatya dördüncü oldu. İlk 4'e girenlerin Türkiye şampiyonası yarışmasına katılacakları kaydedildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde iki günde tamamlanan elemelere, Hatay, Sivas, Diyarbakır, Batman, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya ve Bitlis illerinin temsilcileri katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, “Düzenlenen yarışmalarla, ülkemizin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerleri yaşatma ve yayma çabasında olan mahalli halk oyunları topluluklarını destekleyerek, geleneksel oyun ve müzik formlarının kaybolmasını önlemek, yaygınlaştırmak ve tanıtmak amaçlanmaktadır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız