SON DAKİKA
SON DEPREMLER

14 Öğretmen, 30 Öğrenci Almanya Yolcusu

A- A+ PAYLAŞ

Leonardo Da Vinci programına A tipi proje hazırlayıp kabul gören Malatya'daki 3 meslek lisesinin 14 öğretmeni ve 30 öğrencisi Almanya'ya davet edildi.

Malatya Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk (fotoğraftaki), proje ve davet hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Berk, programa Malatya'dan 13 proje başvurusu yapıldığını ve bunlardan 3'ünün kabul edildiğini belirtti ve şunları söyledi:

"İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü AB ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların mahsulünü artık toplamaya başlamıştır. Bu kapsamda Leonardo Da Vinci Eğitim Programlarından A tipi projeler hazırlayan ve projesi kabul edilen üç Meslek Okulundan toplam 14 öğretmen ile 30 öğrenci Temmuz ayından itibaren yurtdışına (Almanya’ya) gitmeye başlayacaktır.

Leonardo Da Vinci projeleri; Türkiye ile AB arasında imzalanan protokol gereği Meslek Eğitimi veren kuruluşlarda görev yapan öğretmenlerin kendi meslekleri ile ilgili konularda bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla 2 veya 4 hafta süreyle AB ülkelerine yapacakları teknik gezilerden oluşmaktadır. Ayrıca meslek eğitimi veren okullarda okuyan öğrencilerin 4 ila 39 haftalık bir süre için AB ülkelerinde kendi meslek alanında endüstri stajlarını yapmayı amaçlamaktadır. Bununla ilgili tüm masraflar AB tarafından karşılanmaktadır.

Meslek Eğitimi veren kuruluşlardan kastımız Teknik Liseler, Endüstri Meslek Liseleri, Ticaret Meslek Liseleri, Çıraklık Eğitim Merkezleri veya yeni ismiyle Mesleki Eğitim Merkezi ile Halk Eğitim Merkezleri bu kapsamdadır.

Bunun için kuruluşların hangi amaçla yurtdışına gideceklerini belirleyen detaylı bir proje hazırlamaları gerekmektedir. Daha sonra bu proje Devlet Planlama Teşkilatımıza bağlı olarak görev yapan ULUSAL AJANS’ a gönderilmekte ve projeler dış uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir.

2005 yılında Türkiye genelinde 2571 adet A tipi Leonardo Da Vinci projesi hazırlanmış bunlardan kabul olunan proje sayısı 347‘ dir. Kabul edilen bu projelerden 168 tanesi öğretmenlere yönelik olan Değişim projesi ve 179 tanesi de öğrenci stajını amaçlayan Yerleşim projesidir. İlimiz meslek okullarından ise toplam 13 proje başvurusu yapılmış ve bunun 3 tanesi kabul edilmiştir.

İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği destek eğitimi ile projesi kabul olan okullar şunlar:

1. Şehit Kemal Özalper Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinin Staj Projesi ile 15 Öğrencisi ve bunlara Refakat eden 2 öğretmeni 1 ay süre ile staj çalışması için Almanya’ ya gidecekler. Bu proje için 23.375 EURO maddi destek alacaklar.

2. Hasan Budak İMKB Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesinin Staj Projesi ile 15 Öğrencisi ve bunlara Refakat eden 2 öğretmeni 1 ay süre ile staj çalışması için Almanya’ ya gidecekler. Bu proje için 23.375 EURO maddi destek alacaklar.

3. Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi “ Kobilerin Verimliliğinin Arttırılmasında Mesleki Eğitimin Önemi “ adlı projesiyle 10 öğretmen ve İdareci 15 gün süreyle Almanya’ya gidecekler. Bu proje için 18.000 EURO maddi destek alacaklar.

Böylece AB fonlarından ilimize toplam 64.750 EURO hibe destek alınmış olacaktır.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizdeki daha fazla okulun bu projeden yararlanması amacıyla Müdürlüğümüz bünyemizde oluşturulan Leonardo da Vinci formatörleri tarafından Tanıtım-Bilgilendirme ve Proje Hazırlama Eğitimi Programlarına devam etmektedirler. 2006 yılı için son başvuru tarihi 10 Şubat 2006 olup hedefimiz Malatya’dan en az 40 proje başvurusu yapmaktır.

Ayrıca; İlimizde mesleki okullar dışındaki tüm okulların yani anaokulları, ilköğretim okulları ve genel liselerin Socrates Eğitim Programlarının bir alt programı olan Comenius Programı kapsamında proje hazırlayıp yurtdışına gitmeleri için, Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Socrates Formatörleri tarafından yoğun bir şekilde eğitim verilmeye devam edilmektedir.

Önümüzdeki yıllarda Malatya’ mızın AB projelerinden daha fazla yararlanmasının gayreti içerisindeyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız