SON DAKİKA
SON DEPREMLER

14 Tay 1.5 Milyon Liraya Satıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:27
14 Tay 1.5 Milyon Liraya Satıldı
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen taylar, Veliefendi Hipodromu’nda yapılan açık artırma ile satışa sunuldu. 15 taydan 14’ü 1 Milyon 535 Bin TL’ye satıldı. Zaman Yolcusu isimli tay 300 Bin TL’ye alıcı buldu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’ne bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen 15 elit tayın satışına TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden,  TİGEM Atçılık Daire Başkanı Mustafa Kasman, Atçılık Şube Müdürü Nadi Çolakoğlu ve Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz’da katıldı.

TİGEM Genel Müdürü Bilden satış sonrasında yaptığı değerlendirmede, satıştan elde edilen gelirin bekledikleri bir rakam olduğunu belirtti. Bilden bundan sonraki hedefin daha yüksek rakamlara ulaşmak olduğunu ifade etti.

Satışa sunulan 15 taydan 14’ü satılırken en yüksek bedelle 300 Bin TL’ye ‘Zaman Yolcusu’ isimli tayı alan Eyüp Erdemir konuşmasında, bir yıl öncede bu tayın ana-baba bir kardeşini satın aldıklarını  bu tayı da almayı çok istediklerini ve aldıkları içinde mutlu olduklarını belirtti.

Tayların satışı sırasında TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ile Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, davetlilere ve basın mensuplarına kuru kayısı ikram ettiler.

Satışı gerçekleştirilen 14 taydan 5’ini 520 Bin TL’ye Mevlüt Taniyit,  4’ünü Mozaik Tarım A.Ş.  460 Bin TL ödeyerek aldı.

300 Bin TL’ye satılan Zaman yolcusu isimli tay en yüksek bedeli oluştururken,  Karagülle isimli tayda 180 Bin TL’ye alıcı buldu.  Amistad isimli tay 150 Bin TL’ye,  Kaşif isimli tay 140 Bİn TL’ye Toros Aslanı isimli tay ise 125 Bin TL’ye satıldı.

Özkahraman isimli taya alıcı çıkmazken,  Zamanın Harikası ile Gümüş Hilal isimli taylar ise 40’er Bin TL’ye  en düşük bedelle satıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız