SON DAKİKA
SON DEPREMLER

142 Kişiye Maaş Bağlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:52
142 Kişiye Maaş Bağlandı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, dul maaşı almak için başvuran 653 kadından 142'sine ilk etapta maaş bağlanma kararı verilirken, 295 başvurunun ise değerlendirmelerinin devam ettiği bildirildi. Hak sahibi kadınların tekrar evlenmesi, nikahsız yaşaması ya da muhtaçlık durumunun ortadan kalkmasının tespit edildiği durumlarda ise nakdi yardımın kesileceği vurgulandı. 
 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı Malatya Müdürü Nebi Tepe, eşi vefat etmiş dul vatandaşlarımızın adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı oldukları il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmaları kapsamda 653 adet başvuru yapıldığını söyledi. Tepe konu ile ilgili açıklamasında , "Yapılan başvuruların tüm iş ve işlemleri herhangi bir yoğunluğa imkan vermeden Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yürütülmektedir. Başvuru işleminin ardından Vakıfımızda görevli Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlileri tarafından müracaatçıların ikametinde sosyal incelemeler yapılarak inceleme raporları Vakıf Mütevelli Heyetlerinde değerlendirilmiştir. Toplam 653 başvuru içerisinden Vakıf Mütevelli Heyetince muhtaç olduğu tespit edilen ve buna bağlı olarak eşi vefat etmiş 142 vatandaşımızın başvuruları kabul edilmiş olup ilk nakdi yardımları ise önümüzdeki Nisan ayında yapılacaktır. Kabul edilen müracaatçıların özellikleri ise; sosyal destek sistemlerinin pasif olduğu ( yakınları ve akrabaları tarafından bakılamayan), genç yaşta eşini kaybetmiş olup bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının eğitim ve gelişim aşamalarında oldukları, düzenli olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yardım almadıkları görülmektedir. Hak sahibi olarak belirlenen eşi vefat etmiş dul kadınlara aylık 250 TL nakdi yardım yapılacak olup ödemeler 2 ' şer aylık dönemler halinde yapılacaktır. Bütün nakdi yardım ödemeleri merkezi sistem tarafından Ankara'dan vatandaşların hesap numaralarına aktarılacaktır" ifadelerini kullandı. 216 başvurunun ise yapılan değerlendirmeler sonucunda kabul edilmediğini belirten Tepe, " Kabul edilmeme nedenleri olarak müracaatçıların sosyal destek sistemlerinin aktif olması ( yakınları, çocukları, akrabaları tarafından bakılmaları ) , diğer kurum ve kuruluşlardan ( shçek ve vakıflar genel müdürlüğü ) düzenli nakdi yardım almaları gibi nedenlerden dolayı muhtaçlıkları kabul edilmemiştir. 653 başvurudan kalan 295 başvurunun ise değerlendirmeleri devam etmekte olup Mart 2012 içinde sonuçlandırılacaktır. Ayrıca hak sahibi kadınların medeni ve sosyo-ekonomik durumlarındaki değişiklikleri her ay Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamalarla ve her yıl yapılacak olan sosyal incelemelerle takip edilecektir. Hak sahibi kadınların tekrar evlenmesi , nikahsız yaşaması ya da muhtaçlık durumunun ortadan kalkmasının tespit edildiği durumlarda ise nakdi yardımı kesilecektir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız