SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'142 Köpek Ne Oldu?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Meclis üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan ve Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Pakistan’da meydana gelen afetten dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Pakistan halkı her zaman zor ve sıkıntılı günlerimizde yanımızda olmuşlardır. Malatya’mızda da yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Malatya Belediyesi olarak biz de elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi.

Ahmet Çakır yönetimindeki Belediye Meclisi toplantılarından en sakini olarak gözlenen toplantıda gündem maddeleri ile birlikte ilgili daire müdürlüklerinin gündeme alınması istemiyle verdiği önergeler oylanarak karara bağlandı. CHP’li üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş’ın gündemi alınması istemiyle verdiği ve Kuzey Çevreyolunu konulu madde AKP’lilerin red oylarıyla gündeme alınmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı geçen ayın meclis toplantı tutanağının karar özeti oylanarak kabul edildikten sonra Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş.’nin 920.000 Tl olan sermayesinin 2.980.000 Tl’ye çıkarılması ve Basın Yayın Müdürlüğünün çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik okunduktan sonra oylanarak kabul edildi.

İsmetiye Mahallesinde bulunan 218 m2’lik arsanın devri için encümene yetki verilmesi oylanarak kabul edildikten sonra gündemin imar maddelerine geçildi.

İmar maddeleri arasında ağırlıklı olarak kentin değişik mahallelerinde trafo alanlarına yer ayrılması, bazı bölgelerin konut+ticari alanlara dönüştürülmesi, geçtiğimiz meclislerde dini tesis olarak ayrılan ve arsa sahibinin başvurusu üzerine yürütmenin durdurulması talebini veren mahkemenin kararı üzerine eski durumuna dönüştürülmesi gibi maddeler yer aldı.

Maddeler, üzerinde söz alan olmadığı için oylanarak dairenin teklifi doğrultusunda kabul veya ret edildi. Bazı maddeler komisyonlara havale edilirken bazı maddeler de incelenmesi için ertelendikten sonra dilek temenniler bölümüne geçildi

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li üye Dağdelen, hazırladığı ve içerisinde öneri ve soruların yer aldığı 25 maddelik yazıyı okudu. Sorular arasında “Belediye Faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre 2009 yılında 605 adet sokak köpeğinin yakalandığı, 223 adedinin aşılanarak doğal ortama bırakıldığını, 50 adedinin sahiplendirildiği, 190 adedinin ise itlaf edildiği bilgileri yer alıyor. Bu verilere göre 142 köpeğin akıbeti belli değil. 142 köpek ne oldu?” ve “Özelleştirme kapsamında yer almayan ve şu an hazinenin mülkiyetinde olan Tekel’in Yakınca Beldesi ile Göztepe ve Fırat Mahallelerinde bulunan depo arazilerini Malatya Belediyesine kazandırma gibi projeleri var mı?” sorularını ile ilgili olarak Belediye başkanı Çakır; “Bunlarla ilgili olarak cevabımızı yazılı olarak sizlere ileteceğiz” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız