SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Terörist' Müslim Görüşmelerinizi Açıklayın"

0
Güncellendi - 2016-02-14 21:05:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Biz sanıyorduk ki Türkiye'deki yetkililer, sadece 'ada'da, 'dağ'da terör örgütüyle görüşüyor. Meğer Ankara'da bakanlık binalarında da şimdi terör örgütü lideri dediklerini ağırlamışlar. Buradan hükümet ile Müslim arasındaki görüşmelerin tutanaklarının açılması çağrısında bulunuyorum. Bakalım Ankara'daki beyler terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış mı?” dedi.

Malatya’da partisinin İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte  basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Hükümeti ile Salih Müslim arasındaki görüşmelerin tutanaklarının açıklanmasını istedi.

Ağbaba şöyle konuştu:

"Türk ordusu, dün akşam saatlerindeki Kilis'teki üs bölgesine PYD tarafından açılan ateş sonucu tamamen meşru angajman kuralları çerçevesinde YPG mevzilerini vurdu. Türkiye'nin bir karış toprağına yönelecek her türlü tehdide karşı, bu tehdit kimden gelirse gelsin meşru müdafaa hakkının korunması gerektiğini, bu korunma hakkının CHP olarak sonuna kadar arkasında olacağımızı bir kere daha vurgulamak istiyorum.

Ancak, burada kabul edemeyeceğimiz önemli bir nokta bulunmaktadır. Türkiye'yi 7 Haziran'dan sonra kan gölüne çeviren şey, bir 'tek adam'ın sultan olma hırsıydı. 300'e yakın askerimizin, polisimizin Türk bayrağına sarılı bedenlerinin toprağa verilmesi acısını bizlere yaşatan bu 'tek adam'ın iradesiydi. Şimdi aynı 'tek adam' 'Türkiye'nin sultanı oldum bu yetmez, Ortadoğu'nun sultanı olacağım' diyerek Suriye'de taraf olmamamız gereken bir savaşın başlamasına öncülük etmek istiyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çocuklarımızın Cumhurbaşkanı'nın hırsı nedeniyle şehit olmasını asla izin vermeyeceğiz.

Hükümetin Dışişleri Bakanı, kara harekatının gerekli olduğunu söylerken, Ankara'daki beyler Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına nasıl daha fazla sokmanın peşindeler. Bu ülkenin partili MİT Müsteşarı'nın iki yıl önce 'Ben öbür tarafa 4 tane adam gönderirim. 8 tane boş alana füze de attırırım. Problem o değil. Gerekçe üretilir' dediği tapelere yansımıştı. Şimdi aynı senaryolarla bir savaş açılması isteniyorsa, buna izin vermeyeceğiz. Hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum ülkeyi savaşa sokma iradesi TBMM'dedir. Hiç kimse TBMM'nin iradesini gasp etmeye kalkışmamalıdır.

Şimdi PYD ve YPG mevzilerini bombalayanlara şu soruyu sorma hakkımız var. İktidar yetkilileri "stratejik derinlik" masallarıyla Esad'a ömür biçtikleri sırada sıkı sıkıya sarıldıkları Salih Müslim'e şimdi neden "terörist" diyor. Daha birkaç ay öncesinde Müslim'i Ankara'da ağırlayan ve Suriye'nin geleceği için pazarlığı yapan hükümete sormak gerekiyor. PYD, silahlı mücadelesine birkaç ay önce mi başladı da, sizin için şimdi terörist oldu? Peşmergenin Kobani'ye transferine öncülük eden bu hükümet değil miydi? Madem Müslim terör örgütü lideri, PYD de terörist örgüt, o zaman Ankara'da Müslim ile yaptığınız görüşmeleri açıklayın. Biz sanıyorduk ki Türkiye'deki yetkililer, sadece 'ada'da, 'dağ'da terör örgütüyle görüşüyor. Meğer Ankara'da bakanlık binalarında da şimdi terör örgütü lideri dediklerini ağırlamışlar. O halde o görüşmelerin tutanaklarını bilme hakkımız bulunmaktadır. Buradan hükümet ile Müslim arasındaki görüşmelerin tutanaklarının açılması çağrısında bulunuyorum. Bakalım Ankara'daki beyler terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış mı? Bunu öğrenme hakkımız bulunuyor."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız