SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''144 Dönümü Bedavaya Getirdiler..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP il Başkanı Niyazi Gökçe (sağdan 2.), düzenlediği basın toplantısında Sümerbank arazisi, AB'ye verilen ödünler, Van Rektörü olayı ve diğer konularda açıklamalarda bulundu, "Haber bültenlerini izlemek vatanseverler için bir işkence halini almıştır"dedi.

Gökçe, merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak ve parti yöneticilerinin katılımıyla, parti binasında düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

144 DÖNÜM ARAZİ ALICILARA BEDAVAYA KALDI..
"Bugün Belediye nüfusu 500 binin üzerinde olan Malatya'mızın doğal merkezi, Sümerbank Tesislerinin bulunduğu 144 bin metrekare arazi, imar planı değişilkiği ile betonlaşmaya açılmak istenmektedir. Oysa bu yer özelleştirme adı altında Malatyalılara yeni ve daha geniş iş olanakları sağlanacağı iddiasıyla satılmıştır.

Malatya Sümerbank Tesisleri 1998'de 11 milyon dolara ucuz diye verilmemiş, şimdi ise 6.4 milyon dolara satılmıştır. Yine söylentilere göre, çalışan 850 adet makine yeni sahipleri tarafından 5 milyon dolara elden çıkarılmış, fabrikanın işi boşaltılmış ve de geri kalan hurdalar göz önüne alındığında, güzel şehrimizin kalbindeki 144 dönüm arazi alıcılara en azından bedavaya kalmaktadır.

Bu olaydan daha vahimi, satıcı ve alıcılar bütün sözlerini unutarak bu yerde imar değişikliği istemektedirler. İmar değişikliği yapıldığında, daha önce düşünülen önemli devlet binalarını yerleştirecek başka bir saha bulunmamaktadır. Yapılacak imar değişikliği önemli boyutta bir betonlaştırma getireceği gibi, şehrimizin geleceğini de yok edecektir. Görüldüğü üzere yapılan işlemlerde bazılarının çıkarlarının korunduğu sonucu çıkmaktadır. CHP olarak bu imar planı değişikliğinin Malatya'mıza zarar vereceğini ve de ilimizin gelecekteki gelişmesini engelleyeceğini düşünüyoruz.

Bu nedenle sayın belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerine çağrıda bulunuyoruz. Malatya'nın 50 yıl sonrasını düşünsünler ve Sümerbank'ın yerini yapılaşmaya açmak için istenilen imar planını yapmasınlar. Yapıldığı takdirde gelecek nesillerin u işlere hok görüşle bakmayacağına inanıyoruz."

BELEDİYE İŞLERİ PLANLI YÜRÜTMÜYOR..
"Malatya belediyesinde işlerin planlı yürütülmediğini üzülerek izliyoruz. alt geçit çalışmalarının iyi düşünülerek hazırlanmadığı kanısı içindeyiz. Ayrıca çalışmaların zamanlaması da iyi ayarlanmamıştır. Şimdiden halkımız ve esnafımız mağdur olmuş ve şikayet etmektedirler."

HABER BÜLTENLERİNİ İZLEMEK VATANSEVERLERİN İŞKENCESİ..
Gökçe, hükümetin çalışmalarının kuşku yarattığını öne sürerek, AB için verilen-verilecek ödünlerin ulusal çıkarlara aykırı olduğunu söyleyenlerin AB karşıtı gösterilmesinin iyi niyetli olmadığını, Kıbrıs konusunda önemli ödünler verildiğini savundu.

Ermeni isteklerine hoşgörü ile bakıldığını, Erivan'daki bir toplantıya, Ermeni iddialarını estekleyen bir doçentin gönderildiğini, Irak'ta işlerin Türkiye aleyhnine geliştiğini savunan Gökçe, "Haber bültenlerini izlemek vatandeverler için bir işkence halini almıştır. Bültenlerin şehit cenazeleri çığlıkları, iktidarın 'satıyorum' 'sattım' ilanlarından ibaret olduğu açıktır.

Yargı büyük sıkıntı içindedir. Yıllarca bir hukukçu olarak siyasilerin yargıya karışmalarının, hukuk eğitiminin zayıflatılmasının, yerli yersiz Hukuk Fakültesi açılmasının önemli sorunlar yaratacağını anlattım. Bu hatalar, bugün en azından adaleti halkımız için güvenilmez hale getirmiştir. Buna bir örnek olarark Van 100. Yıl Üniversitesi rektörünün tutuklanmasını gösterebiliriz. Vicdani kanaatime göre tutuklama kararının yasaya uylgun olmadığını düşünüyorum.

iktidarın en kısa zamanda kendisini toparlayıp bu aksaklıkları umudunu taşıyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız