SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1440 Çiftçiye Ödeme Yapacağız"

0
Güncellendi - 2020-02-04 02:44:26
A- A+ PAYLAŞ

TOPLAM 61 MİLYON ÖDENECEK.. Malatya Şeker Fabrikası, deprem nedeniyle pancar ödemelerinin 40 gün öne alınmasının ardından ödemelere başladı.

24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden en çok etkilenen il olan Malatya’da pancar üreticilerine, pancar bedeli ödemeleri 40 gün öne alındı. Pancar üreticilerine ödemeler, 3 Şubat itibariyle başladı. Malatya Şeker Fabrikası bu kapsamda üreticilere 61 milyon TL ödeme yapacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

Altun, depremde zarar gören vatandaşlara bir nebze yardımcı olabilmek için Türkşeker (Türkiye Şeker Fabrikaları) olarak hükümetin aldığı kararla birlikte 2019 yılı pancar bedellerinin 40 gün önceden ödenmeye başlandığını ifade etti.

Erkene alınan ödemelerin 3 Şubat itibariyle başladığını kaydeden Altun, “Ödemeleri çiftçilerimizin hesabına göndermeye başladık” dedi. 

Altun, Malatya Şeker Fabrikası olarak 1440 çiftçiye 61 milyon 159 bin TL ödeme yapacaklarını belirterek, “7 ilde pancar ekimi yaptırdık. Malatya, Elazığ, Sivas, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te ekim yapmıştık. Bu illerde yapmış olduğumuz ekimlerin ürün bedellerini ödeyeceğiz” diye konuştu.

Malatya Şeker Fabrikası tarafından 2019-2020 kampanya döneminde üreticiden satın alınan 412 bin ton pancar karşılığında 121 milyon TL bedel tahakkuk ettirildiği, bu bedelin 60 milyon TL’nin yıl içerisinde üreticilere avans olarak ödendiği bildirildi. 61 milyon TL tutarındaki bakiye pancar bedellerinin ödenmesine ise Elazığ’ın Sivrice İlçesi’nde 24 Ocak’ta meydana gelen deprem nedeniyle 40 gün önceden başlandı. 

Malatya (Akçadağ 1 milyon 800 bin TL, Doğanşehir 100 bin TL) ile Elazığ’a 25 milyon 100 bin TL

Adıyaman Gölbaşı’na 3 milyon 700 bin TL

Kahramanmaraş-Gaziantep’e 18 milyon 100 bin TL

Sivas Kangal’a 18 milyon 200 bin TL ödenecek

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Metehan (4 yıl önce)
    Sanki babalarının hayrına veriyorlar zaten milletten aldığınız pancarı islediniz şeker oldu neyi bekliyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla