SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ay İçin Acil Destek Sağlamaya Çalışacağız"

0
Güncellendi - 2016-02-23 20:56:42
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, Malatya’da son 2 ay içerisinde esnaf ve sanatkara kullandırılan kredi miktarının 10 milyon 210 bin TL olduğunu belirterek, finansman miktarının  arttırılması için gereken desteği vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

AKP Malatya Milletvekiyi ve MKYK üyesi Milletvekili Öznur Çalık beraberindeki partili yöneticiler ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve yönetimini ziyaret ederek, yapılan seçimden dolayı yeni dönem görevleri için hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, ziyaret için ve esnafların sorunlarıyla yakından ilgilenmesinden dolayı milletvekili Çalık’a teşekkür ederek; “Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Aralık ayında çıkartılan faizsiz krediden dolayı hem hükümetimize, hemde devletimize şükranlarımızı sunuyoruz. 20 Aralık 2015 ile 19 Şubat 2016 tarihleri arasında Malatya’da 213 esnaf ve sanatkarımıza 6 milyon 375 bin TL faizsiz kredi,  56 esnaf ve sanatkarımıza ise yüzde 5 oranındaki faizli krediden ise 3 milyon 835 bin TL olmak üzere 10 milyon 210 bin TL kredi verdik. Şuanda 835 kişi dosyasını hazırlayarak bekliyor. Bunun içinde yüzde 5 oranındaki faizli kredi isteyenler 150 kişi, diğerleri ise faizsiz kredi talebinde bulunanlar. 410 kişi ise başvuru için sıra bekliyor. 10 milyon 210 bin TL paranın tamamı esnaflarımıza verildi. Bu piyasanın canlanması için önemli. Ancak sıradan bekleyen esnaf ve sanatkarlarımız içinde acil olarak finansman desteği bekliyoruz. Senet ve çeklerden dolayı protestoya uğrayan esnaflarımız mağdur oluyorlar. Bir sicil affının çıkmasını arzu ediyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın önünün açılması için sicil affı önem taşıyor” dedi.

“ESNAFLARIMIZ İÇİN ELİMDEN GELEN TÜM KATKIYI VERMEYE ÇALIŞTIM”

Milletvekili Çalık, Evren ve ekibine yeni dönem için başarılar dileyerek, “Ekonomimizin omurgasını oluşturan esnafımızın, Ali Evren ve yönetiminin yanında olduğunu hissettirmek için kongre sonrasında ilk gelişimizde ilk ziyaretimizi esnaflarımıza yaptık. Esnaf babanın bir evladı olarak, hem kendim, hem eşim esnaf olarak biz beraberce esnaflığın ne demek olduğunu ve Ahiliğin ne olduğunu bilen insanlar olarak, sizlerin varlığı ile güç bulduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Daha önceki ziyaretlerimde de söyledim; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ali Evren Malatya’daki bütün esnaflarımız ile ilgili olarak sorunları dile getirirken, sadece Malatya esnafının değil, Türkiye’deki esnaf arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin de sorunlarını bizlerle paylaşıyorlar. Bu vesile ile de onlardan aldığımız bilgilerle de Türkiye’deki esnaf kardeşlerimize yönelik çalışmaları da hem genel başkan yardımcılığı görevimizde, hem de milletvekilliği dönemimizde elimizden gelen tüm desteği verdik ve birçok katkıyı da beraberce sunduk. Bunun mutluluğu ve memnuniyeti içerisindeyiz. TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken, TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ünde bu konuda bize vermiş olduğu destek çok aşikardır ve kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“FİNANSMAN MİKTARI İÇİN GEREKEN DESTEK VERİLECEK”

Çalık, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile esnaflarımıza verdiğimiz kredi bizler için çok önemli. 2002 yılında esnaflarımıza kullandırmış olduğumuz krediler ve faiz oranlarına baktığımızda 13 yıllık süre zarfında nereden nereye geldiğimizi sizler bizden çok daha iyi biliyorsunuz. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti iktidarı ile birlikte, partimizin iktidara gelmesinde en önemli etkenlerden birisi aslında esnaflarımızdır.  Çünkü esnafımız Ahilik Kültürü ile yetişmiş ve millete, devlete ve bayrağa sahip çıkanlar olarak kendilerinden fedakarlık ederek en zor günde, en dar günde milletin birliği ve beraberliği için devletin yanında yer almıştır. Hatırlanacağı gibi bir esnafımızın dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in başbakanlıkta yazar kasayı fırlatışıyla başlayan o kaotik ortam sonrasında esnafın dahil olmak üzere hangi noktaya geldiğini gözler önüne sermiştir. 2002 yılında esnafımızın ve milletimizin bize vermiş olduğu destekle 13 yıllık iktidarı yaşadık. Sadece 2 ay içerisinde Malatya’da kullandırmış olduğumuz kredi 10 milyon 210 bin TL tutarında. Bu küçük esnaf ve sanatkarımız için çok önemli rakamlardır. Küçük bir esnafımız için 30 bin TL’nin çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Malatya’ya da özel destek verilmesi içinde TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül, ne zaman arasak, Malatya esnafının kullanacağı finansman miktarını anında arttırıyor. Acil olarak bu ay için istenen 2 milyon TL finansman desteğini sağlamaya çalışacağız. Destekleri Malatya esnafımız ile buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.

“SİCİL AFFI  İÇİN TALEBİ İLETECEĞİM”

Milletvekili Çalık, “Daha önce sicil affı çıkartılmıştı. Fakat şuanda yine esnaf ve sanatkarımızın sicil affı ile ilgili olarak yaşamış olduğu kredi kullanamama ile ilgili sıkıntının bertaraf edilmesi için bir sicil affı daha düşünülüyor. Bunu da yine bakanlarımızla ve mevcut ekonomi yönetimiyle görüşerek bir kez daha Maliye Bakanlığına taleplerimizi ileteceğiz” şeklinde bilgi verdi.

“TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK”

Hangi terör örgütü olursa olsun hepsini kınadıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütlerine karşı koyacak kadar güçlü ve kudretli olduğunu belirten Çalık, “Ülküye terör alanına çeviren, savaş alanına çeviren, insanlarımızı mağdur hale getiren tüm terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Silahların ülkemizde tamamen susması ve toprakların altına konması bizim en büyük hedefimiz. Bölgemizde esnaflarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızla ilgili tedbirlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

Milletvekili Çalık, esnafların sorun ve talepleri ile ilgili olarak Evren ve oda başkanları ile bir süre sohbet etti.

Toplantıda Evren, Çalık’a sicil affı çıkartılması ve esnafların kredi kullanımında yaşadıkları sıkıntının çözümü için bir dosya verdi. Çalık, dosyayı ve talebi ilgili tüm yerlere ulaştıracağını ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (8 yıl önce)
    ESNAFA SANATKARA KREDİYİ SAVUNACAĞINA VEKİL ÖNCE YANINDA EMEK VERENLERİN HAKKINI VERSİN BU DÜNYANIN BİRDE ÖTEKİ DÜNYASI VAR HAKKINIZI ORDA ALACAĞIZ HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ
    0
    0
    Yanıtla