SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'145 Milyon Metreküp Su Arıtıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Atıksu Arıtma Tesisi'nin hizmete açıldığı 2005'den bu yana 145 milyon suyu arıtıp Karakaya Barajı'na karışan Boran Deresi'ne akıttığı, ayrıca günde 70 ton çamur keki elde edilip, bunun biyogübre olarak kullanılıp olumlu sonuç alındığı bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki incelemelerine ilişkin Belediye Basın Bürosu'ndan aşağıdaki bülten yayınlandı:

"Atıksu Arıtma Tesisine giderek, tesisin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler alan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a, tesis sorumlusu Oktay Özleçi tarafından 2007 yılı çalışmaları ile ilgili bir brifing verildi.

29 Ocak 2008 Salı günü Atıksu Arıtma Tesisinde verilen brifinge, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, Maski Müdürü Ömür Karaağaç ve Atıksu Arıtma Tesisi personelleri katıldı.

Sinevizyon eşliğinde Arıtma Tesisinin 2007 yılı çalışmaları hakkında bilgiler veren Atıksu Arıtma Tesisi Sorumlusu Oktay Özelçi, Tesisin faaliyete girdiği günden bugüne kadar yaklaşık 145 milyon m3 suyun arıtılarak tekrar Boran Deresine verildiğini söyledi.

Özelçi, Arıtma Tesisinde günlük ortalama 70 ton çamur keki toplandığını, bu çamurun da tarımda gübre olarak kullanılması için bir takım çalışmalar yaptıklarını ve olumlu sonuçlar elde ettiklerini de belirterek, kendilerine ait tarlalarda toprak tahlillerini yaptırmış olan çiftçilere biyogübre verdiklerini, şu ana kadar Sultansuyu Harasına, Yeşiltepe Çim Sahası ile Kale İlçesi Çim Sahası alanında kullanılmak üzere Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, ayrıca toprak analiz sonuçlarını almış olan Yazıhan’daki çiftçilere biyogübrenin gönderildiğini ifade etti.

Son yıllarda dünya genelinde organik tarıma büyük önem verildiğini ve bu nedenle tarımsal alanlarda organik ve biyogübre kullanımının giderek arttığını ifade eden Özelçi, özellikle biyogübrenin tarımsal alanlarda çok daha büyük oranda fayda sağladığını belirtti.

Atıksu Arıtma Tesisindeki çalışmaları yerinde incelemek ve teknik personelin tesis ile ilgili görüşlerini almak üzere Atıksu Arıtma Tesisinde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmaların sunumlarını izledik ve Malatya için fevkalade önemli olduğunu hep birlikte müşahede ettik. Buradaki teknik personelimizin fevkalade büyük bir özveriyle çalıştıklarını gördük” dedi.

Atıksu Arıtma Tesisindeki personellerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Bu tesisin mükemmel bir şekilde işlemesini temin eden başta Başkan Yardımcımız Nurettin Sevim, MASKİ Müdürümüz Ömür Karaağaç ile yine bu tesisten sorumlu Oktay Özelçi’ye ve yetişmiş kadrosuna teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Akın, ayrıca Hemşerilerimizin özellikle yaz aylarında Atık suyun tesise gelmesini engellememelerini ve sulamada kullanmamaları gerektiğini belirterek, vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı davranmalarını ve dikkatli olmaları gerektiğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız