SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kitaplığı' 37 Esere Ulaştı

0
Güncellendi - 2016-02-26 19:49:27
'Malatya Kitaplığı' 37 Esere Ulaştı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nce, Malatya ile ilgili konuları içeren kitapların yayımlanması projesi olan 'Malatya Kitaplığı'nda yayınlanan eser sayısı 37'ye ulaştı

Eski Vali Ulvi Saran döneminde başlatılan ve devam ettirilen projede, en son "Malatya Eskiçağ Tarihi" ve "Malatyalı Necati Divanı" kitapları yayınlandı.

Vali Süleyman Kamçı, Malatya Kitaplığı ile ilgili şu bilgiyi verdi:

"İlimizin köklü tarihi ve zengin kültürel değerleriyle ulusal ve küresel kültüre değerli katkılar yapabileceği gerçeğinden hareketle, Valiliğimizce ilimizin tarihi ve kültürel birikiminin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına dönük pek çok proje hayata geçirilmiştir/geçirilmektedir. Bu kapsamda, ilimizin köklü geçmişini günümüze taşımak, kültür-sanat değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilimizin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak, bu amaçla bilgi-belgeleri kayıt altına alıp koruyarak araştırmacıların kullanımına sunmak ve saygıdeğer halkımızda yaşadığı şehre karşı farkındalık meydana getirmek amacına dönük projeler dizisinden birisi olan “Malatya Kitaplığı ” 2009 yılında hayata geçirilmiştir.

Malatya Kitaplığı; edebiyat, eğitim, coğrafya, genel, kültür-sanat, araştırma-inceleme, arkeoloji-mimarlık, biyografi–hatırat, felsefe-sosyoloji, sözlük-bibliyografya, tarih-sanat tarihi dizileri içerisinde belirlenen 100 farklı başlıkta 100 farklı eserin basımı ile oluşturulacaktır. Malatya Kitaplığı tamamlandığında tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile ilimizi anlatan inceleme, araştırma, edebi eser, envanter vb. nitelikteki eserlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz kıymette bir külliyat ortaya çıkmış olacaktır.

Malatya’ya ilgi duyan, belirlenen başlıklarda yeterli bilgi ve belgeye sahip olup bu birikimi kitaplaştırmak isteyen araştırmacıları teşvik edip destekleyerek, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış bilgi ve belgelerin kitaplaştırılması amacıyla kurulan Malatya Kitaplığı Yayın Kurulu, yurt içi ve yurt dışında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Tamamlandığında Malatya’ya dair pek çok bilgi ve belgenin derlendiği, geniş kapsamlı eşsiz bir külliyat niteliği kazanacak olan Malatya Kitaplığı’nda yer almak üzere, bugüne kadar yapılan eser müracaatlarının niteliği ve yoğunluğu projenin amacına ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini göstermektedir. Bu minval üzere yapılan çalışmalar çerçevesinde basımı yapılan “Malatyalı Necati Divanı” ve “Malatya Eskiçağ Tarihi” adlı eserlerle birlikte birbirinden kıymetli 37 kitap külliyat içerisinde yerini almış ve adeta müstakbel çalışmaların müjdecisi olmuştur."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Sena (8 yıl önce)
    bu proje kapsamında toplanan kitapların Malatya kitaplığına kavuşması çok hoş gerçeten . Peki ama halka kavuşması ne kadar sürecek ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (8 yıl önce)
    Bu projeyle ilgili kitapları gördükçe çıldırıyorum. Bu kitaplara ulaşamıyoruz neden çünkü malatya valiliği ve il kültür ve turizm müdürlüğü bu kitapları depolarında bekletiyor yani bildiğiniz atıl durumda bekletiyor. Tanidiklarina ise bi güzel veriyorlar İnternete girin sahaf sitelerinde bütün kulliyata ulaşabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla