SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ/PDY Suçlamasıyla 13 Kişi Aranıyor

0
Güncellendi - 2016-03-05 20:45:29
FETÖ/PDY Suçlamasıyla 13 Kişi Aranıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘FETÖ/PDY Terör Örgütü’ iddiasına yönelik başlatmış olduğu soruşturmanın ikinci aşaması kapsamında 11 şüphelinin  söz konusu örgütün üyesi oldukları iddiasıyla haklarında çıkartılan yakalama kararı nedeniyle aranmakta olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında toplamda 13 şüpheli aranıyor.

Malatya’da 26 Ocak 2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın ikinci aşamasında 17 şüpheli soruşturmaya dahil edilmiş ve ikinci operasyon 1 Mart Salı günü yapılmıştı.  Bu kapsamda 4 kişi gözaltına alınırken, 2 avukat Emniyete davet edilmiş, 11 şüpheli ise adreslerinde bulunamamışlardı.

2 avukatın ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldığı soruşturma kapsamında gözaltı işlemi yapılan ve Malatya Adliyesi’nde bir mahkemenin yazıişleri müdürü olan H.Ö. İle adliyede katip olarak görevli M.B. ve M.O.  Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, bir devlet okulunda görevli öğretmen H.K.  “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Halen ulaşılmayan 11 şüphelinin  haklarında çıkartılan yakalama kararı nedeniyle aranmakta oldukları belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada ‘FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyesi Olma' iddiasıyla verilen  yakalama kararı ile E.D., K.E.Ö., H.Y., T.A., İ.Ö., M.A., K.B., A.Ç., S.A., O.Ç. ve M.T.A.  adlı 11 şüphelinin aranmakta olduğu öğrenildi.

Bu arada, “FETÖ/PDY Terör Örgütü” iddiasıyla soruşturmanın ilk aşamasında 9 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest kalmıştı. İlk operasyonda, adreslerinde bulunamayan S.Ç.  ve R.Y. adlı 2 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın  yürütmüş olduğu soruşturmaya şuana kadar 30 şüpheli dahil edildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız