SON DAKİKA
SON DEPREMLER

148 "Sorunlu" Yapı Yıktırıldı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:21
148
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün, son üç yıl içinde yaptığı çalışmalarda, Bin 862 adet yapı ruhsatının düzenlendiği öğrenildi. Bu süre içerisinde 5 Bin 442 adette yapı kullanma izni verildiği, 148 adet ise yıkım kararı verildiği öğrenildi. 
 
YAPI KULLANMA İZİNLERİ 
 
Belediye tarafında yapılan açıklamada, "1 Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar geçen yaklaşık 3 yıl içerisinde yapılan başvurular doğrultusunda muhtelif semtlerde bulunan parseller için toplam 1813 adet imar durumu tanzim edildi. Buna bağlı olarak 1862 yapı ruhsatı düzenlendi. 
 
1531 adet mimari proje kontrolü ile 4415 adet statik, mekanik, kat irtifak projeleri ve tadilat projelerinin kontrolünün yapıldı. 5422 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlenerek, 6410 adet mesken ile 1531 adet iş yerine yapı kullanma ruhsatı verildi." denildi. 
 
148'İ YIKTIRILDI

2009-2011 yılları arasında 815 adet ruhsatsız inşaat ile izinsiz başlayan basit tadilatların durdurulduğunun belirtildiği açıkamada,  bunlardan 21’inin yıkıldığı, 34’ünün ise ruhsatlandırıldığı öğrenildi.  Belediye Encümeni tarafından ise 143 adet yapı hakkında da maili inhidam (çökme veya yıkılma tehlikesi bulunan yapı) kararı alındığı, bu yapılardan 127 adetinin yıkıldığı, 16 adet yapının yıkım sürecinin de devam ettiği bildirildi.

38 ŞUYULANDIRMA YAPILDI
 
Harita Servisi tarafından da Malatya’nın muhtelif bölgelerinde toplam 38 adet şuyulandırma işlemi yapıldığı, bunlardan 28 şuyulandırma işleminin tescil işlemlerinin tamamlandığı, 10 bölgenin tescil işleminin ise devam ettiği ifade edildi.  Yapılan şuyulandırma işlemleri ile birlikte Güney ve Kuzey Kuşak yollarının Aşağıbağlar, Babuktu, Çarmuzu ve Kaynarca Mahallelerindeki bölümlerine isabet eden kısımlarının mülkiyeti kamulaştırma yapılmadan terkini yapılarak, kuşak yollarının inşası hususunda önemli adımlar atıldı.
 
ASANSÖRLERİN DURUMU 
 
Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilk defa asansörlerin, bakım, denetim ve kontrollerinin yapıldığı, Malatya merkezde 662 adet asansörün kontrol edildiği ve bunlardan uygun nitelikte olmayan 34 adet asansörün kapatıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız