SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"14'ünü Çıkardık, 29'u İse.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:50:21
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Merkez İlçe Belediyesi’nin 2014 yılında geriye kalan 8 aylık bütçesi 117 milyon 280 bin TL olarak kabul edildi. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından merkez ilçe olan Yeşilyurt Belediyesi’nin bütçesi revize edildi. Seçimler öncesinde ilçe belediye yönetimi tarafından belirlenen 9 milyon 500 bin TL’lik bütçe ile birlikte Yeşilyurt Merkez ilçe belediyesinin 2014 yılı toplam bütçesi 126 milyon 780 bin TL olarak gerçekleşti. 

Yine Topsöğüt'te toplandı

Yeşilyurt Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantısını, geçtiğimiz ay olduğu gibi yine Topsöğüt’teki eski belde belediye binasında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündeme geçilmeden önce gündem dışı verilen önergeler okunup oylanarak gündeme alındı.

Gündem maddeleri arasında bulunan norm kadro ve özel kalem müdürü ihdası, sosyal denge sözleşmesi için belediye başkanına yetki verilmesi, tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ve meclis üyeleri arasında başkan yardımcılığı kadrosuna atanacak olan personelin maaşı gibi konular görüşülerek kabul edildi. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, meclis üyeleri arasında başkan yardımcılığına atanacak olan personelin maaşını belirlerken, yönetmeliklerde yer alan ‘Başkan maaşının üçte ikisini geçmemesi’ koşulunu ölçü aldı.

Gündemin 8. Maddesi olarak da 2014 yılı bütçe revizyonu görüşüldü.  Yerel seçimlerden önce ilçe belediyesi iken 9 milyon 500 bin TL olan Yeşilyurt Belediyesi’nin, seçimlerin ardından merkez ilçe olmasıyla birlikte bütçesi de yeniden belirlendi. Buna göre 2014 yılında geriye kalan 8 aylık tahmini bütçenin 117 milyon 280 bin TL olması görüşülerek kabul edildi.

Eski imar kararları aynen devam edecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Malatya’nın büyükşehir olmadan önce Malatya Belediye Meclisi tarafından Yeşilyurt Merkez ilçesi sınırları içinde kalan alanlarla ilgili aldığı imar kararlarının geçerli olmasına ilişkin gündem maddesini de görüşerek onaylarken, ilçeye iş makinesi ve araç alımı için Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a borçlanma yetkisi verilmesini içen önergeyi de görüşerek kabul etti. Belediye Meclisi, Yeşilyurt ilçesi Gedik mevkiinde imar plan tadilatı talebini içeren bir maddeyi de İmar Komisyonu’na havale etti.

CHP Grubu’nun soru önergeleri

Yeşilyurt Belediyesi Meclis toplantısında CHP Grubu, belediyeye alınacak personel, Yeşilyurt Eski İlçe Belediyesi’ne ait şirketler olup olmadığı ve belediye ruhsat işlemlerinden doğan gecikmenin olası sakıncaları ve alınacak geçici tedbirlerin ne olduğuna ilişkin soru önergeleri de görüşüldü.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, CHP grubunun soru önergelerine gelecek ay yapılacak olan meclis toplantısında yazılı olarak cevap verileceğini ifade etti. Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, meclis toplantısının sona ermesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde CHP Grubunun soru önergelerine ilişkin ön bilgi verdi. 

“14 kişinin iş akdini fesh ettik”

CHP Grubunun Yeşilyurt İlçe Belediyesine ait özel şirket veya şirketler olup olmadığını varsa bu şirketlerdeki elaman sayısına ilişkin soru önergesine karşılık yaptığı açıklamada, eski ilçe belediyesinin özel şirketinin bulunmadığını belirtti. Polat, buna karşın seçimlerin hemen öncesinde 14 personelin kadrolu olarak işe alındığını ve başlatıldığını da belirterek “Ancak bu personel alımında tespit ettiğimiz bazı yanlışlıklar nedeniyle bu 14 kişinin iş akdini feshettik. Seçimlerden sonra başlatılmak üzere hizmet alım yoluyla 29 tane de temizlik işçisi alınmıştı ancak şu anda bu personeli temizlik işlerinde çalıştırıyoruz” dedi.”

“İki gün iş başvurusu oldu”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, CHP Grubunun Yeşilyurt Merkez İlçe Belediyesi’ne alınacak personel,  personel alımında uygulanacak kriterler ve personelin alım yöntemine ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta ise Yeşilyurt’un ne kadar personele ihtiyaç duyduğuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü ve henüz bir netlik kazanmadığını belirtti. Polat, şu anda kalıcı personel almak yerine personel açığını ağırlıklı olarak hizmet alım yoluyla kapatmayı planladıklarını dile getirdi. 

Hacı Uğur Polat’ın bu açıklamasına karşın CHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Günnur Tabel, Yeşilyurt Belediyesi’ne 15 gündür iş için müracaatların yapıldığını öğrendiklerini ve bunların değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini sordu. 

Belediye Başkanı Hacı Uğun Polat ise Tabel’i  “15 günlük bir başvuru yok. Ancak iki gün boyunca bir iş başvurusu oldu. Ben bunu öğrenir öğrenmez müdahale ettim. Şu anda iş başvurusu yok. Ama alım kriteri  ehliyet ve liyakata göre olacak” sözleriyle yanıtladı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız