SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Bin 300 Don İhbarı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:26
15 Bin 300 Don İhbarı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

15 bin 300 Kayısı üreticisinin zirai don hasar ihbarı yaptığı bildirildi. 

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, konuyla ilgili olarak yaptığıa yazılı açıklamada, Malatya’nın da içerisinde yer aldığı zirai don hasar tespit çalışmalarında Bakanlar Kurulu’nun yeni bir kararname çıkarmasını beklediklerini söyledi.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'deki kayısı üretiminin yüzde 90’ını üreten Malatya’da 30-31 Mart tarihlerinde yaşanan zirai don olayında önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen hasar tespit çalışmalarının öncelikli olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na rapor halinde sunulacağını kaydetti.

Tüfenkci, sunulacak rapor doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nun yeni bir kararname çıkarması ve üreticilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan kredi borçlarının bir yıl dondurulması veya ertelenmesi, üreticinin desteklenmesi ile faizsiz kredi verilmesi noktasında kararın netleşeceğini ifade etti.

Malatya’da Tarım Sigortaları Havuzuna (TARSİM) yaklaşık 15 bin 300 kayısı üreticisinin ihbarda bulunduğunu da belirten İl Başkanı Bülent Tüfenkci, TARSİM’in sigorta yaptıran çiftçilerin zararını karşılayacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız