SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Bin Kişi Başvurdu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, sigara içenin sadece kendisine değil, çevresine de zarar verdiğini belirterek, “Havamızı korumaya devam edelim” dedi.

Dr. Kemal Şener, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sigaranın zararlarını dile getirdi. Dr. Şener, ”Sigara kullanımı, aktif ve pasif sigara içiciliğiyle hastalıklara, sakatlıklara ve ölümlere yol açarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmekte olup mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir halk sağlığı sorunudur. Sigaranın oluşturduğu her türlü olumsuzluğa karşı dünyada giderek artan bir duyarlılık oluşmaktadır. Sigara içimi dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sıradadır. Her 10 erişkinden birisinin bu nedenle yaşamını kaybettiği düşünülmektedir. Havadaki tütün dumanının birçok hastalığa ve ölüme yol açtığı bilinmektedir. Bugün başlıca tetikleyicisi sigara kullanımı olan kanserden ölen kişi sayısı yılda 7 milyondur. Alışkanlıklar değiştirilmedikçe kansere bağlı ölümlerin artacağı bilinen bir gerçektir” dedi.

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda farkındalık ve bilinçlendirme yapılmasının büyük önem arz ettiğini de vurgulayan Dr. Şener, şöyle devam etti:

“İlimizde özellikle risk grupları olan gebeler, çocuklar ve gençlerin dikkatlerini çekecek eğitimler yapmaktayız. 18 yaşından küçük çocuklara yasak olan sigara satışının engellenmesi için denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Sigara içerek sadece kendimize değil sevdiklerimize de zarar verdiğimizi unutmayalım. Çocukların yanında sigara içilmesi aynı zamanda anne ve babasını model alan çocuklarda sonraki yıllarda sigara içme alışkanlığının gelişmesini kolaylaştırır. Sigarayı bırakma konusunda destek almak istiyorsanız sigara bırakma merkezlerimize başvurunuz. İlimizde Sigara Bırakma Merkezlerimiz Eylül 2010 da faaliyete geçmiş olup, bu merkezlerimize 15 bin 494 kişi danışmanlık için başvurmuştur.” 

Dr. Şener, Malatya Valiliği İl Tütünle Mücadele Ekipleri tarafından 4207 sayılı kanunla ilgili denetimlerin aralıksız devam ettiğini vurguladı. Dr. Şener, sağlığın parayla satın alınamayacağını ve pazarlığı olamayacağını, bu yönde vatandaşlarımızın sağlığının korunmasının Anayasal görev ve sorumluluklarımız olduğunu hatırlatarak, “Tüm halkımızın ‘Havanı Koru’ programına destek vermelerini bekliyoruz. Sağlıklı bir yaşam için gelecek nesilleri tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından koruyalım. Sigarasız bir gelecek için el ele verelim! Gün bugündür” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız