SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Bin Kişiye Ulaşılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:22:33
15 Bin Kişiye Ulaşılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin (MADEM) güçlü aile için eğitim çalışmaları kapsamında 15 bin kişiye ulaşmayı hedeflediği bildirildi. 

MADEM Koordinatörü Eğitimci Uzman Pedagog Ferat Dalaman, ailenin gelişmesi ve güçlenmesi için bireylerinin katılımcı, üretken, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik edici “Aile Eğitimi” ve “Bireysel Aile Danışmanlığı” hizmeti verdiklerini kaydetti. 2012 yılının Nisan ayında hizmet vermeye başlayan MADEM’in kurulduğu günden bu yana birey ve ailelere yönelik birçok eğitim çalışması yaptığını anımsatan Dalaman, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın ‘Mutlu Aile Mutlu Toplum’ hedefini gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarımızı her geçen gün artırarak devam ettiriyoruz. Belediyemizin büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte 2014 - 2015 döneminde çalışma alanlarımıza ilçeleri de dâhil ettik" dedi.

Dalaman, Ekim ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin 7 eğitim merkezinde 22 öğrenci semineri, 12 veli semineri olmak üzere toplamda 34 seminer verildiğini açıkladı. Ailelere her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirten Dalaman, vatandaşların aile ilgili olarak karşılaştıkları sorunlarda kendilerine müracaat edebileceğini ve eğitim çalışmalarından yararlanabileceğini vurguladı.

Bu arada, Ekim ayında başlatılan 2014-2015 dönemi çalışmaları kapsamında Malatya il genelinde “Aile Eğitimi”, “Evlilik Öncesi Eğitimi”, “Veli Eğitimi”, “Öğrenci Rehberliği”, “Yetişkin Eğitimi” alanlarında toplamda 600 seminer ve bireysel görüşmelerle yaklaşık 15 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız