SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Dakikada Şehre İniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:06:10
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, çetin geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte olası taşkınların gündemde olduğunu belirtti. Ağbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması isteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.  Milletvekili Ağbaba, Özal Köyü'nü de ziyaret ederek sorunları dinledi. 
 
Milletvekili Ağbaba'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle ; 
 
" Malatya ve ilçeleri bu yıl kar yağışının etkili olması sebebiyle tehdit altındadır. İl Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında yetkililer konuya dikkat çekmiş, ancak kurumların bunlara hazırlıklı olmadığı görülmüştür. Malatya merkez Çöşnük, Hasanmandallı, Selyarığı, Horata çaylarının gerekli taşkın ıslahı çalışması yapılmamıştır. Malatya Belediyesi, dere yataklarını imara açarak yerleşime ruhsat vermesi, Devlet Su İşlerinin Bölge Müdürlüğü’nün zamanında müdahalede bulunmaması olası taşkınlara davetiye çıkarmaktadır. Ayrıca Akçadağ Belediyesi tarafından Gani deresi üzerine büz döşemek suretiyle dere yatağı daraltılmış, taşkın sularının etrafına zarar vermesi kaçınılmaz hal almıştır.  Doğanyol Belediyesi tarafından üstü kapatılan Mülk deresi taşkın riskini artırmıştır. Kuluncak ilçesi içinden akan derenin ıslahı eksik kalmıştır.
 
1) Yaşanacak olası taşkınlarda can ve mal kaybından dolayı gerekli önlemi almayan Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve ilgili belediyelerin uyarılması düşünülmekte midir?
 
2) Malatya'da 10 dakika yağmur yağsa, Beydağı’ndan gelen yağmur suları 15 dakika sonra şehir merkezine inmekte, evlerin bodrum katları ve iş yerleri sular altında kalmaktadır. Yağmur sularının şehir merkezine inmeden şehir dışına çıkarılması için çalışma yapılması düşünülmekte midir?
3) Dere yatakların ıslahı için ödenek çıkarılması düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise ödeneklerin illere ne zaman gönderilmesi planlanmaktadır?"
 
ÖZAL KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ 
 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Özal Köyü’nü ziyaret etti.
 
Kanalizasyon ve içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirten köy halkı, şehir merkezine yakın olmalarına rağmen içme sularının olmadığını, bu durumun kendilerini perişan ettiğini dile getirdiler. Kanalizasyonun açıkta olduğunu vurgulayan Özal Köyü sakinleri, her evin kanalizasyon kuyusunun olduğunu, çocukların sık sık hastalandığını
belirttiler. 
 
Sorunları dinleyenMilletvekili Veli Ağbaba, “Merkez’e yakın olan ve adını rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’dan alan Özal Köyü’nde halen kanalizasyon sıkıntısı varsa, içme suyu yoksa bundan bütün siyasetçiler utansın. Oy verirken, hesap sormasını da bileceksiniz. Doğru insanları seçeceksiniz. Ben bu sorununuzla ilgileneceğim. 10 yıldır bazıları hikaye okuyor. 10 yıldır merkeze en yakın köyün kanalizasyonu yapılmaz mı? Hangi çağda yaşıyorsunuz? İçme suyu olmaz mı? Bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağım. Sayın Valimize ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterine bu konuyu ileteceğim” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız