SON DAKİKA
SON DEPREMLER

-15 Derecede Kar Temizliği

0
Güncellendi - 2016-01-25 16:37:45
-15 Derecede Kar Temizliği
A- A+ PAYLAŞ

  • Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Malatya'da, kapanan 200 mahalle (köy) yolu ulaşıma açıldı.

Hafta sonu Malatya genelinde etkili olan kar, bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi de ulaşımın aksamaması ve ulaşıma kapanan yolların tekrar açılması için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

Malatya genelinde kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi son 24 saatte 200 mahallenin yolunu ulaşıma açtı. Açılan yolların tekrar kapanmaması için gün içerisinde birçok defa yol açma çalışması yapan ekipler, fırtına ve tipi sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşıyorlar.

749d41bd-0cbe-470a-9f7c-418a2adb9a3d-15 derecede karla mücadele çalışması

Pütürge Sakuşağı grup yolunda 1800 rakımda -15 derecede karla mücadele çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait paletli dozer, buzlanma ve fırtına sebebiyle yoldan çıkarak şarampole kaydı. Hasar ve yaralanmanın olmadığı olaydan sonra şarampole kayan araç başka bir iş makinesiyle kurtarıldı.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2 metrenin üzerinde olduğu, Pütürge, Doğanyol, Kuluncak, Hekimhan ve Darende başta olmak üzere bazı ilçelerde kar yağışının ara ara fırtına ve tipi şeklinde yağdığı bildirildi.

39e385b6-b13f-4d3c-96eb-000bb409273dİlçe belediyelerine de karla mücadele konusunda destek olan Büyükşehir Belediyesi tuz ve solüsyon desteği sağlamaya ise devam ediyor. 7 bin ton tuzun kullanıldığı mücadele çalışmalarında 220 ton da solüsyon kullanıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yüksel yıldırım (8 yıl önce)
    Allah yardımcısı olsun. bu milletin bir sorununu çözüp, yardımcı olanlara.
    0
    0
    Yanıtla