SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Gölet Projesi Yapıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:39:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Bin günde bin gölet projesi kapsamında 15 civarında gölet projesi yapıldı” dedi. Milletvekili Mustafa Şahin Darende ilçesini ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulundu.

DSİ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy ile birlikte Darende ilçesine bağlı Balaban Belediyesi’nde Belediye Başkanı Mehmet Kılınçer, AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ve köylülerle birlikte toplantı gerçekleştiren Milletvekili Mustafa Şahin, bölgede sulama suyunun daha etkin kullanılması için inşaatı devam eden Gökpınar sulama projesi hakkında köylülere bilgi verdi.

Bu toplantının bölgede yaşayan köylülerin talepleri sonrasında gerçekleştiğini ifade eden Milletvekili Şahin, "Artık bu Gökpınar projesinde de kapalı sistemle sulamamızı yapıyoruz. Daha önce vahşi sulamayla yapılsaydı buralarda sulama yapamayacaktınız. Damlama sulamaya geçildiğinde toprağın yapısı nasıl olursa olsun onu rahat bir şekilde sulayabiliyorsunuz. Elbette ki bu hizmetleri verirken devletin desteği her zaman için sizin yanınızda olmuştur. Ancak şu anda başta Başbakanımız olmak üzere Orman ve Su işleri Bakanlığımızdan almış olduğumuz bilgileri daha önce sizinle paylaşmıştık. Bin günde bin gölet projesi kapsamında 15 civarında gölet projesi yapıldı. Bunlar da tamamen köylülerimizin, çiftçilerimizin suyu daha rahat bir şekilde elde etmelerine yönelik yapılan göletler. Bunların tamamı da sulama ile alakalı. Eğer vatandaşlarımız bu bölgede yaşıyorlarsa karşılaşmış oldukları sorunları, sıkıntıları il özel idaresi kaynakları vasıtasıyla içme suyu, kanalizasyon, yol gibi hizmetleri yapıyoruz. Ancak bunun dışında sulamayla ilgili Bakanlığımızın nezdinde devlet su işleri bölge müdürlüğümüz, il müdürlüğümüz vasıtasıyla bu sorunları masaya yatırıyoruz. Bunların çözümüyle ilgili bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da karşımıza çıkan her sorunu halletmekle mükellefiz” diye konuştu.

DSİ Elazığ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy ise, “Bugün Milletvekilimiz Sayın Mustafa Şahin ile birlikte yatırım programımızda olan ve inşaatı devam eden Gökpınar sulamamız var. Sulama sahası dışında kalan ve vatandaşlar tarafından su talep edilen yerleri de incelemek üzere geldik. Yapılan çalışmalarda da teknik destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şahin ve beraberindekiler daha sonra bölgede alan taraması yaparak suyun verimli bir şekilde kullanılması konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Balaban beldesi Gökdelen mahallesinde de vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Mustafa Şahin, çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri anlatarak afetlerden zarar gören çiftçilerin borç ertelemesinin resmi gazetede yayınlandığını söyledi.

Yapılan tespit sonucunda çiftçilerimiz ürünlerinin eğer yüzde 30'unu kaybetmişse Tarım Kredi ve Ziraat Bankası’na olan borçları 1 yıl süreyle ertelendi” diyen Şahin, şunları aktardı:

“İktidar milletvekilleri olarak vatandaşlarımızdan gelen borç erteleme talebini Başbakanımıza ve ilgili Bakanımıza kadar ilettik. Bununla ilgili tarım il müdürlükleri bir çalışma yaptı. Çiftçilerimiz seraların zarar görmesi, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi gibi afetlerle ürünlerinin yüzde 30'unu kaybetmişse çiftçilerimize destek olsun diye devlete olan borçları 1 yıl ötelenmiş oldu. Çiftçilerimizin 23 Eylül tarihine kadar Ziraat Bankası veya Tarım Kredi kooperatiflerine başvurmaları gerekiyor. Bu gök kubbe altında yaşayan kim varsa bu ülkenin asli unsurlarıdır. Başınıza gelen bir sıkıntı, felaket olduğu zaman devlet koşmak zorunda. Biz de milletvekilleriniz olarak bunları çözmekle mükellefiz. Ziyaretlerimiz zaten bu maksatlı. Biz köylere gittiğimiz zaman amacımız vatandaşımız darda kaldığı zaman Ankaralara kadar yorulmamasıdır. Onun için biz ayağınıza gelip sorunları yerinde tespit ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız