SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Kuruluştan Rektöre Uyarı!

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da 14 Nisan'da yapılacak mitingle ilgili iddialar sürerken, Malatya'da 15 kuruluş tarafından ortak bir açıklama yapılarak, Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu uyarıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda kamuoyuna açıklanan ve altında "TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Ticaret Borsası Başkanı M.Tahir Kalaycıoğlu, ESOB Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Tabipler Odası Başkanı Dr. Mehmet Gündüz, MÜSİAD Şube Başkanı Sabri Akın, MAKİAD Başkanı Kubilay Karaaslan, MOSİAD Başkanı Ali Abbas Daşan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, Komisyoncular Derneği Başkanı İzzet Aslan, Hukukçular Derneği Başkanı Av.Necati Karabay, Memur- Sen İl Başkanı Şahin Kayaduman, Hak-İş Öziplik Sen Malatya Şube Başkanı Mustafa Baştürk, Hak-İş Hizmet Sen Malatya Şube Başkanı Selahattin Yahşi"nin adları açılan, TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Erkoç tarafından okunan metin şöyle:

“İnönü Üniversitesi rektörü Sayın Fatih Hilmioğlu’nun 14 Nisan 2007’de Ankara’da yapılacak olan mitinge katılmak üzere, akademik çevresi ve üniversite öğrencilerini de yapılacak olan toplantıya götürme şeklindeki eylemini aşağıda arz ettiğimiz nedenlerden dolayı yanlış buluyoruz.

Şöyle ki;
1- Bilindiği gibi üniversiteler geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilim ve irfan öğrenme mekanlarıdır.

2- Geçmişimizde acı örneklerle müşahede ettiğimiz çok trajik olaylar vardır. Hiç kimse üniversite gençliğini kendi ideolojik amaçlarına alet edemez.

3- Kurumun başında olan sayın rektörün bu şekilde bir eylem kararı alması kurumsal sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır.

4- Türkiye Cumhuriyeti devleti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Herkesin gerek bireysel olarak ve kurumsal olarak tepkilerini hukuk içerisinde yerine getirmesi bizim de arzumuzdur. Ancak sayın rektörün, bundan önce de olduğu gibi sürekli siyasi irade ile çatıştığı Malatya kamuoyunca bilinmektedir.Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi gerekçe gösterilerek (kamuoyu algılaması) sayın rektörün bu davranışı başında bulunduğu İnönü Üniversitesi kurumuna ve dolayısı ile Malatya’ya zarar vermektedir. Bu tutum kişisel olarak sayın rektöre de fayda vermeyecektir.

5- Ülkemizin içerisinde bulunduğu jeopolitik durum küresel güçlerin Ortadoğu coğrafyasında dolayı aziz vatan coğrafyamızda kaos yaratmak için ciddi anlamda 5.kol faaliyetleri yürüttükleri bir gerçektir.

6- Bu nedenle sorumluluk noktasında olan elit bürokratların ve başta sayın rektörün başında bulunduğu kurumun hassasiyeti içerisinde ve ilim adamı kimliği ile birlik ve beraberlik mesajları gerekirken aksine bir tavır takınarak açıklamalarda bulunması ve ideolojik davranması bizleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle sayın rektörü hukuk içerisinde kalmaya ve kurumsal sorumluluğu gereği siyasi açıklamalardan kaçınmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk hepimizin müşterek hassasiyetidir.

7- İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu gerilim yaratan açıklamalarla gündeme gelmesi öğrenci velilerini ve akademik personeli, Malatya’yı tercih etmeleri noktasında endişeye sevk edecektir.

8- Şehrin adının bilim ve eğitimden çok bu tür eylemlerle gündeme gelmesinden rahatsız olduğumuzu beyan ediyoruz ve İnönü Üniversitesi öğrencilerinin ‘biz mitinge değil eğitim istiyoruz’ dedikleri gibi biz de aynı istekteyiz. Ülkemizde sivil toplum örgütleri olarak siyaset değil eğitim bilim ve teknolojik yenilikler istemekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

BAZI SORULAR..
Açıklamadan sonra bir basın mensusu “Miting demokratik bir hak değil midir? Şu ana kadar bu güzide topluluğu Malatya’nın bir çok sorunlarında göremedik!” yorum-sorusuna Erkoç, “Biz Malatya’nın sorunlarına her zaman duyarlı davrandık." yanıtını verirken, TSO Meclis başkanı Sami Payza araya girdi ve “Bundan sonra Malatya’nın tüm sorunları ile ilgili olarak bir araya geleceğiz” dedi.

Bir diğer basın mensubunun “Ülkenin bir çok üniversitesi bu mitinge destek veriyor.. İktidar partisi AKP’nin sayısal çoğunluğu olmasına rağmen bugüne kadar YÖK yasasını neden değiştirmedi?” sorusuna Erkoç'tan “Bu siyasi bir soru, başka bir platformda bu sorunun cevabını veririz” yanıtı geldi ve “Şu anda yaptığınız siyaset değil mi?” karşı sorusunu Erkoç “O sizin görüşünüz "diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız