SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Milletvekili de Katılacak

A- A+ PAYLAŞ

Kurulmasına karar verilen NATO Füze kalkanı sistemine karşı yapılacak Pazar günü Kürecik'te yapılacak olan olan eyleme, CHP'nin 15 milletvekiliyle birlikte katılacağı bildirildi. 
 
Alınan bilgiye göre, Akçadağ ilçesinin Kürecik bölgesinde daha önce ABD'nin radar istasyonu işlettiği askeri üsse kurulmasına karar verilen NATO Füze Kalkanı Sistemi'ne karşı 2 Ekim Pazar günü saat 13.00'de Kürecik'te yapılacak olan miting CHP tarafından da desteklenecek. 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, miting için CHP'li 15 milletvekilinin Malatya'ya gelerek mitinge katılacağını söyledi. Ağbaba, mitingin yapılacağı köye milletvekillerinin CHP Malatya İl Başkanlığından toplu halde hareket edeceğini söyledi.
 
Mitinge Malatya'dan katılacak olanlar için saat 10.00'da İsmetpaşa Caddesi Melekoğulları Düğün Salonu önünden araç hareket edeceği de belirtildi.
 
Bu arada, Malatya'da halen Yamadağı'nda Milli Savunma Bakanlığı ile NATO tarafından ortak kurulan bir radar istasyonu faaliyette bulunuyor. 
 
EYLEMLER..

Öte yandan Samsun'da, Malatya'nın Kürecik köyünde füze kalkanı yapılmak istenmesi protesto edildi. 
 
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde, Kürecik köyünün ABD ile Türkiye arasında imzalanan füze kalkanı anlaşmasında üs olarak kullanılmasının kararlaştırılmasına tepki gösterip, pankart açtı. Slogan atan grup adına basın açıklaması yapan ÖDP Samsun il örgütü adına açıklama yapan Semra Küçükkahyaoğlu, ABD'nin Ortadoğu'ya el koyma arayışı çalışmalarının bir parçasının füze kalkanı olduğunu öne sürdü. 
 
Füze kalkanının tek amacının ABD çıkarlarının savunulması olduğunu ifade eden Küçükkahyaoğlu, "Emperyalizme bağımlılığı pekiştiren ekonomik, diplomatik ve askeri anlaşmalar iptal edilmeli, askeri üsler kapılmalıdır. Ortadoğu'da uzun yıllardır İsrail devletinin yürüttüğü işgal ve Filistin halkının tanımama politikalarına karşı Filistin halkının devlet kurma çalışmaları desteklenmelidir. 1 Ekim'de ülkenin her yerinden yürüyüş başlatıyoruz. 8 Ekim'de Ankara'da buluşacağız" dedi. (Fotoğraf Samsun'daki eylemden)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız