SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Milyon Kaynak Aktarılacak

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Destek Programı (SODES) uygulaması ile ilgili olarak Malatya'da bir tanıtım toplantısı düzenlendi. SODES kapsamında yapılacak projelere Malatya'da 15 milyon TL tutarında bir kaynak aktarılacağı belirtildi.

SODES'in tanıtımının yapıldığı Belediye Konferans Salonu'ndaki Vali Ulvi Saran'ında katıldığı toplantıya kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, "SODES bir sosyal program. Hükümetin ayırdığı maddi kaynakların bölgemizdeki insanların çeşitli sosyal, kültürel ve alt yapı ile ilgili projelerini desteklenmesi amacıyla kullanılan bir kaynak" dedi.

Abik, okul yöneticilerinin de bu kaynaktan yararlanması için projeler hazırlayacağını söyledi.

Vali Ulvi Saran ise, "SODES çerçevesinde Malatya yoktu. Malatya ile birlikte 25 il bu kapsama alındı. Devletin tahsis ettiği kaynaklarla, burada yaşayan insanlarımızın yaşadıkları sıkıntıları çözümlemede ve eksikliklerini gidermede, kendi inisiyatifleri ile sorunlarına kendilerinin çözüm araması ile bir takım uygulamaların devreye sokulması. Bir çok sorunumuzu çözecek önemli bir kaynak ilimize tahsis edilmiş durumda. Malatya'ya 15 milyon TL tutarında SODES kapsamında yaşanan sorunların çözümü için bir kaynak tahsis edildi. Bu rakam çok anlamlı. Eğer öngörülen süre içerisinde sorunların çözümü için yetkili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından projeler hazırlanırsa, bu kaynak ilimize gelecek. Eğer uygun projeler hazırlanır ve başarılı bir faaliyet yapılırsa, bu kaynak Malatya'ya gelecek" dedi.

Vali Saran, SODES için başvuru süresinin 15 Haziran'da sona ereceğini söyleyerek, bu kısa sürenin hem kurumlarca ve hemde sivil toplum kuruluşlarınca iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından SODES Proje başvuru formu hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

SODES SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?
DPT tarafından valiliklere gönderilen resmi bir yazı aracılığı ile proje çağrısı yapılır. Valilikler tarafından bu çağrı yerel düzeydeki aktörlere duyurulur. Yerel aktörler hazırladıkları proje tekliflerini Valiliklere gönderir. Valilikler proje tekliflerini SODES'e uygunluk açısından bir ön elemeye tabi tutarak toplu bir şekilde DPT'ye gönderir. DPT bünyesinde oluşturulan proje değerlendirme ekibi hazırlanmış değerlendirme çizelgesi çerçevesinde projeleri puanlandırır. Değerlendirmede projenin SODES kapsamına girip girmediği, SODES amaçlarına uygunluğu, iç tutarlılığı, hedef kitlesinin genişliği, sürdürülebilirliği sorgulanır. Ayrıca, değerlendirmede, çocuklar, gençler, kadınlar ve kentlerdeki yoksulları hedef alan projelere öncelik verilir. Uzmanların yaptığı değerlendirmelerin sonuçları çerçevesinde projeler puanlarına göre sıralanarak bütçe imkanları ölçüsünde desteklenir. Desteklenmesi uygun görülen projelerin ödenekleri ilgili valiliklerin SODES için açmış oldukları özel hesaba aktarılır. Valilikler ödenekleri, proje yürütücüsünün proje için açtığı hesaba dilimler halinde aktarır. SODES Usul ve Esasları çerçevesinde proje uygulamaları ve harcamaları valilik tarafından izlenir ve sonuçları DPT'ye SODES İzleme Bilgi Sistemi aracılığı ile rapor edilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız