SON DAKİKA
SON DEPREMLER

15 Parka Yeni Sulama Sistemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:42:52
15 Parka Yeni Sulama Sistemi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki yeşil alanların ve yeni yapılacak parkların sulanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda 3 adet sondaj vurularak, yeşil alan ve parkların sulanması noktasında yeterli suyun bulunduğu belirtildi. 

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçe genelindeki yeşil alanların ve yeni yapılacak parkların sulanması için yürütülen çalışmalar kapsamında Tandoğan, Dolamantepe ve Hatunsuyu Mahalleleri’nde açılan 3 adet sondajda istenilen su miktarı bulundu. Konu ile ilgili olarak Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatı doğrultusunda açılan sondaj sonucu bulunan suyun 100 bin fidan kampanyası kapsamında toprak ile buluşturulan fidanların sulanması başta olmak üzere yeni yapılan parkların ve yeşil alanların sulanmasında kullanılacağı kaydedildi. 

Açıklamada, “Karahan Mahallesi ağaçlandırma sahasının sulama projesi kapsamında 1.500 metre ana hat ve 26 bin 250 metre damla sulama sistemi yapılarak fidanlar modern sulama sistemi ile suya kavuşturulmuştur. Yine bu kapsamda Çolakoğlu, Yarımcahan ve Karaköy mahallelerinde mezarlıklarda gerçekleştirilen fidan dikim alanlarında da damla sulama sistemleri yapılarak fidanların sulanması yapılmaktadır. Ayrıca şimdiye kadar yürütülen sulama projeleri neticesinde, Başharık, Selçuklu, Şehit Fevzi, Karahan Yarımcahan, Hatunsuyu ve Çöşnük mahallelerindeki toplam 15 adet park ve yeşil alan, sondaj ve kaynak sularından yararlanılarak yeni sulama sistemlerine kavuşturulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız